Головна Культура У районному Народному домі Жовкви відбувся захід, приурочений воїнам-захисникам та волонтерам

У районному Народному домі Жовкви відбувся захід, приурочений воїнам-захисникам та волонтерам

324
0

На захисті рідної землі

6 грудня весь український народ вшановує своїх захисників і відзначає День Збройних Сил України. Це свято мужності, сили, впевненості, надійності, міцності, шляхетності, вірності, відкритої, безкорисної і непідкупної дружби, яка проходить перевірку небезпекою і ризиком.

Українська армія! Шлях її утворення та формування такий же непростий, як і становлення самостійної держави — України. Козацьке військо, українські січові стрільці, Галицька армія, армія Української Народної Республіки, Українська Повстанська Армія, Збройні Сили України — так в свій час називалося українське військо, яке було призване боронити націю. Служити в українському війську, служити Україні — було і є справою честі і життя.

Саме їм, воїнам-захисникам та волонтерам, був приурочений захід у районному Народному домі м. Жовкви. Єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії, керівник департаменту військового капеланства патріаршої курії УГКЦ, владика Михаїл Колтун разом із отцями Русланом та Петром виголосив привітальне слово та уділив благословення усім присутнім в актовому залі НД.

Вітання та почесні грамоти одержали військовослужбовці та волонтери з рук очільників району — голів Жовківської РДА Надії Щур та Жовківської районної ради Романа Горбаня.

Урочистості вечору надала святкова концертна програма за участі народної вокальної студії Вікторії Кирилюк Жовківського ЦТ, народного сімейного ансамблю «Кожушки» РНД (керівник Богдан Кожушко), хореографічної студії «STAN» (кер. Люся Томак), колективу сучасного танцю «Крик» (Наталія Назарко), солісток Жовківського центру дитячої та юнацької творчості Аліни Дем’янець й Аліни Арсентьєвої, Наталії Полоцької РНД, вокального ансамблю «Культурні інтриганки» РНД, ВІА «Жовківські музики».

Сьогодні не залишилось байдужих людей до долі України, слова «патріот», «герой», «незалежність» набули для нас особливого значення. Висловлювання «Слава Україні! Героям слава!» перестали бути звичайним вітанням. Це шана найкращим синам і донькам нашої Батьківщини.

Пам’ятаймо слова Ліни Костенко: «А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни».

Зоряна ГУМНИЦЬКА