Головна Культура «Українці за покликом серця»: в Львівській обласній раді відкрилась фотовиставка з нагоди...

«Українці за покликом серця»: в Львівській обласній раді відкрилась фотовиставка з нагоди Дня добровольця

96
0

14 березня, до Дня добровольця, у Львівській обласній раді відкрилась фотовиставка «Українці за покликом серця».

На світлинах зображено захисників і захисниць, які добровільно стали на захист України з перших днів війни. Це люди різних професій, які жили звичним життям, працювали, планували майбутнє, але 24 лютого змінило усе назавжди.

Фото розповідають нам історію життя до військової служби і після, про їх героїзм, відданість присязі, жагу до перемоги і віру у незламність нашої країни.

Як зазначила заступник керуючого справами Львівської обласної ради Мирослава Туркало, участь у фотопроєкті взяли 30 мешканців Львівщини.

«У День добровольця, який ми відзначаємо сьогодні, ми прагнули згадати кожного українця, який зі зброєю в руках став на захист країни. Добровільно, хто 9 років, хто рік тому,  пішли на фронт. Тут представлені люди різних професій: актори, спортсмени, освітяни, науковці, бармени та байкери, працівники підприємств. Війна змінила їхнє життя. Ми бачимо їх світлини у мирний та військовий час. Ми справді гордимося тими людьми, які є серед нас », – наголосила Мирослава Туркало.

Учасник фотопроєкту Петро Буряк у звичному житті працював далекобійником, але з початком повномасштабного вторгнення повернувся в Україну і став до лав Збройних сил України.

«Про початок збройної агресії рф почув з новин по радіо. В цей же день повідомив керівництво фірми, у якій працював, що повертаюся в Україну. З’явився у військомат, пройшов тренування і вступив до лав 24 окремої механізованої бригади. Виконував бойові завдання на Донеччині, Херсонщині, Луганщині, Запоріжжі. Про те, чи йти на війну навіть не задумувався, бо розумів, що мушу захищати свою сім’ю, свій дім, свою країну. Це обов’язок кожного громадянина боронити свою державу», – наголосив Петро Буряк.

Виставка триватиме у холі обласної ради до кінця цього тижня.