Головна Культура В Куликові організували фестиваль колядок і вертепів

В Куликові організували фестиваль колядок і вертепів

394
0

Радуйся, Земле, Син Божий народився!

Ось уже підходять до завершення барвисті поетично-різдвяні й новорічні свята, які в ці непрості, навіть сумні часи, трішки звеселяли нам душу. Але це були не просто святкові дні, а безцінний дарунок наших предків, узагальнений у тисячолітньому досвіді минулих поколінь.

Уже стало доброю традицією для містечка Куликова та його жителів, а також запрошених гостей організовувати Фестиваль колядок і вертепів «Колядуймо разом!», де лунають піснеспіви, які здатні зачарувати слухачів органічним поєднанням гармонії народного багатоголосся та глибиною біблійного змісту щодо прослави народження Спасителя Христа.

«Колядуймо разом» — це одночасно і музичний фестиваль, і християнський, і фестиваль єдності. Це свято, яке об’єднує нас усіх, як християн, і як потужну єдину громаду у любові до Бога, до наших традицій і один до одного.

Відкриваючи концертну програму фестивалю, священнослужителі місцевих церков підкреслили: «Коляда у виконанні місцевих артистів завжди лунатиме, як свідчення єдності українців, збереження прадавніх традицій нашої культури і нашої віри. Колядка стає тією силою, з якою громади ідуть вперед і єднаються своєю вірою з іншими народами». А далі полилися різдвяні піснеспіви у виконанні як місцевих артистів, так і запрошених гостей. Звичайно не обійшлося без традиційного вертепного дійства, де були і ангели, і царі, і надзвичайно кумедні сура та жид. Місцеві учасники театру «Кулик» гарно, з гумором та своєрідною родзинкою відтворили прадавню історію…

Запрошені гості  — депутат Львівської обласної ради Андрій Дума, голова Жовківської РДА Роман Черніховський, голова Смереківської сільської ради Богдан Стахів, доктор політичних наук, громадська діячка Ірина Киянка — своєю чергою відзначили високий рівень підготовки та виконавської майстерності всіх учасників фестивалю та щиро подякували організаторам.

«Серце радіє з того, що  з кожним роком наші фестини набирають дедалі більших обертів. Те, що сьогодні роблять учасники й організатори, буде входити в історію нашої громади, і таким чином ми передаватимемо наступним поколінням наші традиції», — підсумувала святковості голова містечка Лілія Бова та щиро подякувала всім учасникам фесту, спонсорам — за щедру підтримку і співпрацю.

Українські колядки насправді — це унікальні глибокі мистецькі твори. У заповненій залі Народного дому містечка панувала атмосфера різдвяного, не по-зимовому, теплого дня. За цих декілька годин святкової програми присутні мали можливість отримати всю гаму емоцій: і душа сповнювалася радістю від цих світлих співів, і накочувались сльози та сум за тими, хто вже не з нами, і серце було з тими, хто захищає Україну на Сході.

Зоряна ГУМНИЦЬКА