Головна Культура У Народному домі с. Волиці відбувся літературно-музичний вечір «З Україною в серці»

У Народному домі с. Волиці відбувся літературно-музичний вечір «З Україною в серці»

446
0

Січень – місяць багатий на свята. 1 січня – Новий рік, 7 січня – Різдво Христове, 14 – Старий Новий Рік , св. Василія. Завершив свята – Йордан. Хай ці свята – вісники оновлення,  мрій та сподівань, принесуть нашій Україні мир, спокій, добро та достаток. Віримо, що в Новому році ми відчуємо турботу влади про своїх громадян, тепло друзів та колег, близьких.

У Народному домі с. Волиці відбувся літературно-музичний вечір «З Україною в серці». Свято підготували зав. бібліотекою В. В. Пістун, зав. Народим домом Г. Б. Довгун та музичний керівник  О. М. Заремська.

Минув рік від страшних подій на Майдані Незалежності. В глибокій покорі і скорботі, з великою шаною і подякою, ми всі вклоняємося Героям Небесної Сотні. Вшануймо пам’ять тих, хто віддав своє життя за перемогу добра над злом, за правду над несправедливістю, за людську гідність та щасливе майбутнє свого народу! Небесна Сотня стоїть перед Божим Престолом і буде повіки опікуватися долею України. Пам’ятаймо про них і маймо віру, що померли вони за кожного з нас!

Під прапором стояли – під прапором спочили.

Прийми, о Господи, своїх синів!

За України волю їх убили

В шалений жар тривожних днів.

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді, на площі перед Київською Софією, відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів – злука УНР і ЗНР.

Велика і свята моя ти, Україно,

Лиш тобі карать нас і судить!

Нам берегти тебе, Соборну і єдину,

І нам твою історію творить.

   Трагічною сторінкою для нашої історії є бій під Крутами. Тоді, як і тепер, молоді студенти вийшли захищати рідну землю. Тоді, як і тепер, на них налетіли чорні круки, які забрали життя молодих людей. Щорічно, у цей день, молимося за них, запалюємо свічки, прославляємо в піснях.

Кожне свято мало своє відлуння у віршах, колядках, щедрівках, піснях про Україну, про мужність її синів. Талановиті діти дивували своїм співом, своєю щирістю, славили Україну, її історію і сьогодення. Жителі села щиро вдячні юним талантам: Оленці Луців, Марічці Денис, Аліні Сенів та Володі Суходольському – учасникам районних конкурсів. Вероніка Петрусь, Катя Заремська та Василина Яцків – неодноразові переможці міжнародних, всеукраїнських та телевізійних конкурсів у багатьох містах України. Ведучі – Андріана Заремська та Оля Стефанів, читці – Павло Пелешко, Мар’ян Бабій, Соломія Бабій та Вікторія Труш.

Хай чорний птах своїми крильми ніколи не закриє мирне синє небо над головами усіх дітей України!

Валентина ПІСТУН.