Головна Культура У Народному домі с. Завадова відбулося відкриття читального залу ім. Т. Г....

У Народному домі с. Завадова відбулося відкриття читального залу ім. Т. Г. Шевченка

326
0

У 201-шу річницю від дня народження Великого Кобзаря, у приміщенні Народного дому с. Завадова відбулося відкриття читального залу ім. Т. Г. Шевченка.

У відновлений духовно-культурний центр села чисельно зійшлася громада — від дітей до людей поважного віку. Парох села о. Іван освятив приміщення, поблагословив, і на добрий почин подарував Святе Письмо.

Кожен присутній прийшов також із подарунками, принісши улюблену книжку, щоб поставити на стелажі читального залу. Панувала гарна та тепла атмосфера. Все було по-святковому, жителі села прийшли у вишиванках. Кожен цитував рядки із Шевченкових творів. Велично лунали спільно заспівані Шевченкові пісні «Заповіт», «Думи мої», «Реве та стогне Дніпр широкий». А поважні жіночки заспівали пісню «Така її доля», також декламували «Лілею», «Єретика». Завершився вечір молитвою за Україну.

Місцеві мешканці завжди тягнулися до народно-культурних надбань, берегли і плекали свої традиції.  І ось новий почин. Тож усі були в піднесеному настрої і ще довго не хотіли розходитись по домівках.

Галина Фурта.