Головна Культура У с. Нова Скварява відбувся концерт з нагоди 202-ї річниці з дня...

У с. Нова Скварява відбувся концерт з нагоди 202-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка

410
0

З нагоди 202-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка у Народному домі с. Нової Скваряви відбувся святковий концерт за участю учнів школи (керівник – заступник директора з виховної роботи Галина Якимів) та вокального ансамблю (Ігор Цибульський).

Велику увагу глядачів привернула сценка «Тарасова ніч» у виконанні Галини Антонюк та її сина Володимира.

Дівчата та хлопці у вишиванках натхненно читали безсмертні Шевченкові вірші, особливо відзна-чилися Вікторія Кутень (9 кл.), Юлія Кутень (11 кл.), Віталій Скіра (4 кл.), Роман Федечко (8 кл.). Велика шанувальниця Кобзаря Ганна Хмельнюк прочитала його поему «Кавказ».

Глядачі тепло сприйняли інсценізацію уривку «Лілея» у виконанні Анни Бей (9 кл.) і брата Мирослава (7 кл.). Оплесками супроводжувався виступ хору хлопчиків 4-8 класів, які виконали пісню «На Вкраїні сурми грають», а дівчата 2-5 класів душевно заспівали «Садок вишневий коло хати» (керівник — вчитель музики Стефанія Іванюк).

Присутні дуже тепло зустріли дует С. Іванюк та Н. Звір, який виконав пісні «Летить галка через балку» та «Така її доля». Цікаву історію про Генія Тараса Шевченка, який всі свої сили віддав боротьбі за свободу, розповіли ведучі Ольга Буца та Іван Шумило.

Як молитви звучали у залі могутні пісні «Думи мої, думи», «На високій дуже кручі», «Заповіт» у виконанні вокального ансамблю «Черешневий сад» (на світлині).

Директор Народного дому І. Цибульський подякував усім учасникам та глядачам за участь у святковому концерті.

Ольга Буца.