Головна Культура В Нродному музеї о. Маркіяна Шашкевича проходила виставка, приурочена Всесвітньому дню музеїв

В Нродному музеї о. Маркіяна Шашкевича проходила виставка, приурочена Всесвітньому дню музеїв

403
0

“Моє село в старих світлинах” днями під такою назвою в с. Деревні в Нродному музеї о. Маркіяна Шашкевича проходила виставка, приурочена Всесвітньому дню музеїв. Присутні мали змогу оглянути старі світлини, на яких зображено краєвиди Деревні на початку ХХ століття, зокрема, старий водяний млин (в селі було 2), стара могила Борцям за волю України, яку в певний час енкаведисти зрівняли зі землею.

Цікавою стала світлина-лист із далекої Німеччини, на звороті якої написано лист до родини в Деревню. В захопленні були відвідувачі від світлин, де красувався перший трактор на селі, «Деревнянські музики», весільні світлини в повоєнний час. Світлина церковного хору 1933 року, де хористи в українських строях, перший фестиваль молоді 1962 р.

Під час заходу присутні мали змогу послухати останнє інтерв’ю Степана Васильовича Кунинця, нині покійного (до речі, не забувши вшанувати 40-й день світлої пам’яті), де він ділився про село Деревню, яке вважав родинним.

На завершення усі оплесками подякували воїну-захиснику нашої Вітчизни Роману Охріську, який завітав на захід після демобілізації.

Зоряна КРЕХОВЕЦЬ.