Головна Культура В Туринці на Жовківщині провели виховний захід «Герої не вмирають»

В Туринці на Жовківщині провели виховний захід «Герої не вмирають»

375
0

Пам’ятаємо і шануємо

14 жовтня відзначають християнське народне свято — Покрову Пресвятої Богородиці. З 2014 р., згідно з наказом Президента України Петра Порошенка, цей день визнано як День захисника України.

Вшановуючи традиції, напередодні, у неділю, в приміщенні актового залу Туринківської ЗОШ І-ІІІ ст. о 15:00 год. відбулися загальношкільні батьківські збори. О 16:00 год. учні 10 класу під керівництвом класного керівника Л. Б. Вус і О. А. Комісарчук та спільно з директором НД с. Туринки Р. В. Висоцьким провели виховний захід «Герої не вмирають». На святі були присутні учасники бойових дій, односельчани, гості.

14 жовтня символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь, захисників України, хто в різний час та в різний спосіб захищав свою землю. Захисниками України є учасники національно-визвольних рухів Майдану, Революції гідності, добровольці і військові, волонтери і діти — всі ті, які наближають у різний спосіб перемогу над російським агресором.

Пам’яті УПА були присвячені хореографічні композиції «Верше, мій верше» та «Люди, як кораблі». Учениця Роксолана Минько прочитала вірш Л. Костенко «Болить мене».

Хвилиною мовчання вшанували загиблих, які полягли за волю України, поклали квіти до могили односельчанина, учасника бойових дій Ростислава Бойка.

Зі словами подяки виступив полковник Збройних Сил України Мар’ян Волощук, який подарував у шкільну бібліотеку книгу «Національна академія сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного» та збірку журналів «Офіцер України».

Ми, молоде покоління, твердо віримо та переконані, що настане мир і спокій на нашій рідній землі.

Марта ПОЛОЦЬКА,

голова учнівського самоврядування

Туринківської ЗОШ І-ІІІ ст.