Головна Культура В Жовкві солісти військово-патріотичного гурту “Кулі” співали про пережите на фронті

В Жовкві солісти військово-патріотичного гурту “Кулі” співали про пережите на фронті

364
0
кулі в жовкві

Вони тримають честь і стяг

Ці слова з авторської пісні Зеновія Медюха, одного з учасників гурту «Кулі», що минулої неділі виступав перед аудиторією у районному Народному домі.

Пісні, що линуть від самого серця, намагалися донести до уважного слухача колишні бійці першого добровольчого батальйону ім. С. Кульчицького Національної гвардії України Зеновій Медюх та Максим Перев’язко. Відважні воїни та справжні патріоти — один зі Стрийщини, інший — волинянин, що були активними учасниками Революції Гідності, згодом — добровольцями та важко пораненими, знайшли в собі сили та бажання піднімати бойовий дух хлопцям на фронті, а нам, на мирній території, — доносити у піснях свою радість та печаль, оспівувати загиблих побратимів, величати честь та відвагу усіх живих, що вдень та вночі стоять на передовій зі зброєю в руках, пильнуючи наш спокійний сон і, нерідко, не бачачись ще зі своїми новонародженими дітьми…

Солісти військово-патріотичного гурту багато співали про пережите на фронті, й саме тому їхні твори не залишили байдужими нікого в залі. Люди підспівували артистам, щедро аплодували, дарували квіти.

Зеновій Медюх, старший із виконавців, поміж піснями багато розповідав цікавого. Він, приховуючи  сльози, згадував свого комбата Сергія Кульчицького, героя, який є взірцем патріотизму, честі, мужності й професіоналізму. Це він у 2014-му повів батальйон-першопроходець у зону АТО, особисто відбираючи і навчаючи бійців-добровольців. Тому й беріг кожного з них як батько-генерал і ангел-охоронець, бо сам сідав у гелікоптер, щоб доставити воду хлопцям на гору Карачун.  29 травня 2014-го генерал-майор Сергій Кульчицький загинув під час катастрофи гелікоптера Мі-8МТ, який був збитий бойовиками з переносного зенітно-ракетного комплексу поблизу міста Слов’янська Донецької області. Саме тому для всіх військовослужбовців він — справжній офіцер, що надихав і надихає захищати Україну. Для нас же, сучасників, — Герой України, символ нової української армії, символ нашої боротьби за цілісність країни.

І не лише фронтові розповіді адресували хлопці з «Куль» вдячній аудиторії. Бійці з пошаною згадували наших славних предків, закликали молодь відстоювати й сповідувати справжні людські та християнські цінності життя, співали про любов, возвеличували жінку-берегиню.

Зі сльозами на очах словами щирої вдячності за популяризацію патріотичних пісень та з побажаннями натхнення та звитяг у їхній творчості до учасників музичного гурту «Кулі» звернулася перший заступник голови Жовківської РДА Любов Дунець. Вона по-материнськи тепло подякувала відважним воїнам за пісні, що линули не лише з їхніх вуст, а й з гарячих сердець.

Дякуючи за теплий прийом та гучні оплески, хлопці разом із активною молоддю, що піднялася на сцену, та усією залою заспівали Гімн України.

«Ми — не професіонали, так би мовити, виконавці «неформату», — наголосили співочі АТОвці, та публіка їх підтримувала, як найвідоміших та найбажаніших, бо вони співали просто та доступно про найсокровенніше, про людське. І таким зовсім не потрібні яскраві афіші та реклама, їх слухатимуть завжди і всюди, бо їхні пісні вселяють надію у завтрашній день, у щасливе майбутнє України, у довгоочікуваний мир.

Надія Байбула