Головна Культура Хочемо жити без війни…

Хочемо жити без війни…

396
0

Національно-патріотичне виховання є складовою загального виховного процесу підростаючого покоління, головною метою якого є набуття молодими громадянами  соціального досвіду, готовності до виконання громадянських і конституційних обов'язків, успадкування духовних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин, формування особистісних рис громадянина Української держави.

Формування ціннісного ставлення особистості до українського народу, Батьківщини, держави, нації є  одним із головних завдань Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Педагогічний колектив Синьковицької школи, враховуючи основні положення Концепції,  впроваджує їх у навчально-виховний процес. З  ініціативи директора  школи Світлани Левонової було проведено зустріч з учасниками АТО.

У чудові осінні дні жовтня ми милуємося гарними краєвидами нашої України, тішимося теплими променями сонця. Але душа кожного стривожена тим, що в Україні неспокій, що на сході нашої країни гинуть люди….

Україна з давніх-давен славиться своїми героями. Таких   героїв  маємо і ми, жителі с. Синьковичів.

27 жовтня 2015 року у школі  відбулася зустріч із воїнами – учасниками АТО.

На зустріч завітали наші односельчани, колишні учні: Андрій Іванюра (Державна прикордонна служба), Степан Пелешко (артилерист  135-го Гаубічного дивізіону), Іван Павлище (радіотехнічні вій-ська, 1-а Галицько-Волинська радіотехнічна бригада), а також командир штурмової роти батальйону «Дніпро-1», учасник АТО, лейтенант міліції, начальник РВВС Жовківського району – Олександр Гостіщев.

Із запашною хлібиною на вишитому рушнику, під бурхливі оплески та зі сльозами на очах діти зустрічали  захисників Батьківщини.

Гостей свята привітали  учні школи. До глибини душі стривожила пісня «Хочу жити без війни» у виконанні Вікторії Яцків, учениці 6 класу.

Свою любов до рідної землі  діти висловлюють поетичними рядками. Учень 7 класу Святослав Гайдучок  виконав авторський реп. Зі словами вдячності до воїнів  звернулася дітвора 6-7 класів. У залі панувала  патріотична  атмосфера, що зворушувала дитячі серця.  Чудові українські вишиванки, патріотична символіка на малюнках, листівках, одязі, святково прибраний зал  милували око глядача.

Із молитвою за мир та спокій в Україні звернувся до присутніх о. Михайло Шевчук, настоятель храму Успення Пресвятої Богородиці. Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять загиблих воїнів.

Зеновій Сенько, голова Забірської сільської ради,  побажав запрошеним добра, миру та спокою.

Найцікавішим на зустрічі був діалог між воїнами та учнями школи. Зі слів військових діти дізналися про тяжкі дні перебування у зоні АТО: умови проживання, види зброї, військової техніки тощо. З особливою цікавістю учні спілкувалися з Олександром Гостіщевим.  Він розповідав, що пережив  батальйон «Дніпро-1» під Ілловайськом.

Слова подяки, вдячності для наших гостей неодноразово звучали впродовж свята, яке завершилося піснею «А ми бажаєм Вам добра» у виконанні вчительського колективу.

Хочемо,  щоб слова, які пролунали з уст наших  дітей, стали пророчими:

Хочу жити без війни, хочу так.

Хочу я жити без вини.

Ми намалюєм світ, де ми

Разом будем жити без війни.                                                         

С. Дячок, Р. Сохань,  учителі  Синьковицької ЗОШ.