Головна Культура Змінимо країну разом

Змінимо країну разом

651
0

Так називається новий педагогічний проект обміну вчителів між Східною та Західною Україною. В рамках Угоди про співробітництво між Луганською та Львівською областями, з метою професійного та культурного обміну, делегація з 50-ти освітян Луганщини відвідала нашу мальовничу Жовківщину. Їхати на Західну Україну педагоги, всупереч багатьом стереотипам і міфам, зовсім не боялися і мали щиру душу і позитивний настрій.

Налагодження партнерських стосунків та обмін досвідом між освітянами — головний напрям даного проекту. Напрочуд теплою та душевною була зустріч делегації з педагогічним та учнівським колективами Великогрибовицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, де директор школи Ганна Широн розповіла про особливості організації навчально-виховного процесу, співпрацю з батьківським колективом та громадою села. Також педагоги з Луганщини мали змогу ознайомитися з навчально-матеріальною базою Глинського НВК школи-садок. Пізнавально-цікавим вийшло спілкування гостей з учнями та педагогами Жовківської ЗОШ № 3 І-ІІІ ступенів (на світлині) і працівниками ДНЗ «Барвінок» (м. Жовква). А ще шановні гості оглянули історичні та архітектурні пам’ят-ки старовинної Жовкви, відвідали Жовківський РЦДЮТ та насолодилися авторськими піснями Вікторії Кирилюк у виконанні народної вокальної студії В. Кирилюк. Керівник відділу освіти Жовківської РДА Михайло Коваль у ході зустрічі проінформував гостей про особливості в галузі освіти району та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

Окрім приємного спілкування, обміном досвіду та знайомства з містом, гості та учасники зустрічей обмінялися подарунками. Нехай це стане початком тісної та плідної співпраці Луганщини та Жовківщини.

Зоряна МИХАЛЬСЬКА.