Головна Спорт 13-й раз поспіль Жовківщина організовує вже традиційні змагання з велосипедного спорту на...

13-й раз поспіль Жовківщина організовує вже традиційні змагання з велосипедного спорту на шосе

256
0

13-й раз поспіль Жовківщина організовує вже традиційні змагання з велосипедного спорту на шосе. Вони приурочені памяті людини, яка започаткувала розвиток велосипедного спорту, виховала знаменитих та титулованих велосипедистів, порядних людей, прославивши  м. Жовкву на всеукраїнському, міжнародному та Європейському рівняхЗбігнєва Керницького.

6-7 вересня 2014 року в Жовкві був проведений черговий Відкритий чемпіонат Львівської області з велосипедного спорту на шосе, присвячений памяті заслуженого тренера України, майстра спорту Збігнєва Керницького. Змагання відбулися у рамках спортивно – масових заходів «ВелоУкраїна».

Минулої п’ятниці о 15.00 год. на площі перед будівлею Жовківської районної ради та Жовківської райдержадміністрації відбулося урочисте відкриття змагань, у якому прийняли участь голова Жовківської райдержадміністрації Богдан Юрдига, представник Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Анна Давидюк, Президент Федерації велосипедного спорту Львівської області Юрій Моравецький, головний суддя змагань, суддя національної категорії Володимир Набойщіков, члени сім’ї Збігнєва Керницького, які виступили з вітальним словом та побажали учасникам бажаних перемог.

Змагання проводились у двох дисциплінах: індивідуальна гонка на дистанції 10 км та групова гонка  на 15 км, 30 км і 60 км  для різних вікових груп.

Згідно затвердженого положення у перегонах взяли участь всі бажаючі спортсмени різних вікових груп: молодші юнаки та молодші дівчата 2000-2002 р. н., юнаки та дівчата 1998-99 р. н., чоловіки-юніори, жінки-юніорки від 17 до 29 років, ветерани 30-39 років, 40-49 років, 50-59 років та 60 р. і старші.

До Жовкви приїхали велосипедисти з м. Львова, м. Ужгорода, м. Хуста, м. Червонограда, м. Луцька, м. Сокаля, м. Дрогобича — всього 126 учасників у 11-ти вікових групах. Серед них —  колишні вихованці З. Керницького, які згадували його добрим словом.

Учасники змагань, що посіли  1, 2, 3 місця, були нагороджені медалями, дипломами та  подарунками організаторів змагань.

 Цікаве велосипедне суперництво відбулось за сприяння Жовківської районної державної адміністрації та Жовківської районної ради, Львівського обласного центру фізичного здоровя населення «Спорт для всіх», Ферації велосипедного спорту Львівської області, Установи дитячоюнацьких спортивних та молодіжних клубів, а також депутата Львівської обласної ради Івана Бокала, приватного підприємця Віталія Перетятка, директора південнозахідного регіонального управління «ПрАД СК «ПЗУУкраїна» Аліни Бойчук, директора Жовківського райдитцентру ОВТ «Росинка» Луки  Павлюка.

Кращими спортсменами Жовківського відділення велосипедного спорту, які показали відповідні результати, стали:  Олеся ХомаІІ місце, Софія ХолодІІ місце, Андрій ГандзінІІ місце, Андрій КуценкоІІ місце і Денис СіянчукІ місцезгідно відповідних вікових категорій.

Ці змагання проводились також з нагоди святкування Дня фізичної культури та спорту в Україні та Всеукраїнського Олімпійського тижня.

Наш кореспондент.