Головна Спорт 16 медалей: Максим Козицький розповів про перемоги спортсменів Львівщини на Іграх Воїнів...

16 медалей: Максим Козицький розповів про перемоги спортсменів Львівщини на Іграх Воїнів у США

160
0

У змаганнях брали участь ветерани та чинні військові, які мали поранення.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький розповів про здобутки спортсменів з Львівщини на змаганнях.

«Гордість Львівщини! Це ті хлопці, які точно знають, що війна почалась не 24 лютого. У 2014 році вони оберігали стратегічні для України міста на сході, а сьогодні після важких поранень та місяців реабілітації блискуче захищають нашу країну на ветеранських змаганнях.

Щойно вони завершили виступ на Warrior Games або ж Іграх Воїнів у США з 16 медалями на чотирьох!», – повідомив Максим Козицький.

Одразу 7 медалей для нашої країни виборов Віктор Легкодух: «золото» у метанні диска, «золото» у метанні булави, дві золоті медалі у веслуванні на тренажерах, «бронза» в індивідуальній гонці на час на хендбайку, «срібло» у груповій гонці на хендбайку та «бронза» в бігу на візках.

Віктор пішов захищати Україну у перші дні російської агресії навесні 2014-го. Пів року воював у найгарячіших точках на сході України. У серпні 2014 року отримав важке вогнепальне мінно-вибухове поранення у хребет. Після тривалої реабілітації почав посилено займатися спортом.

Дві золоті медалі у веслуванні на тренажерах впродовж 1 та 4 хв та «срібло» у волейболі виборов Ігор Галушка, ветеран Національної гвардії України.

За плечима в чоловіка Майдан та 3 роки війни. З вересня 2014-го до квітня 2017 року в складі полку «Азов» він брав участь в боях за Мар’їнку, Широкине, Водяне, Талаківку, Лебединське та Павлопіль. Отримав наскрізне кульове поранення в голову, надаючи першу домедичну допомогу на позиції підрозділу в селі Мар’їнка.

29-річний Сергій Калитюк виборов три медалі: «золото» у кульовій стрільбі, срібні нагороди в індивідуальній та груповій гонці на хендбайку.

З червня 2014 року в складі 25-ї окремої повітряно-десантної бригади брав участь в операції з підсилення Луганського аеропорту, 19 червня 2014 року – в штурмі ямпольського напрямку. По дорозі з Червоного Лиману до Ямполю в червні 2014 року потрапив в засідку та отримав 5 кульових поранень — одне в голову та чотири в спину.

Дмитро Афанасьєв виборов «золото» у стрільбі з лука у команді і «срібло» у волейболі. Дмитро брав участь в бойових діях з квітня по травень 2014 року — у Донецьку та Маріуполі, а з липня 2016 по грудень 2017 року — на луганському напрямку.

«А ще зовсім нещодавно ці хлопці успішно виступили за нашу країну на Іграх Нескорених у Нідерландах. З цих змагань вони також повернусь з медалями – усі! Дякую, що гідно представляєте Україну на спортивно-дипломатичному фронті», – додав начальник Львівської ОВА.