Головна Спорт Для юних спортсменів збірної Львівщини закупили нові велосипеди

Для юних спортсменів збірної Львівщини закупили нові велосипеди

123
0

Управління молоді та спорту ЛОВА придбало чотири нові велосипеди для спортивних шкіл, де тренуються велосипедисти збірної команди Львівщини, яка представляє область на національних змаганнях.

Покупку реалізували у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту.

«Команда управління молоді та спорту Львівської ОВА продовжує раніше започатковані ініціативи щодо розвитку спорту в регіоні навіть у найскладніші часи. Окрім забезпечення діяльності комунальних закладів та збірних команд Львівської області з видів спорту, це щоквартальні грошові винагороди спортсменам і тренерам, будівництво нової та відновлення існуючої спортивної інфраструктури, проведення спортивно-іміджевих заходів у форматі державно-приватного партнерства, окремим пріоритетом сьогодні є розвиток ветеранського спорту, зокрема табори спортивної-реабілітації та багато іншого. Наше завдання – попри всі труднощі творити умови, за яких кожен зможе максимально реалізувати свій потенціал», – підкреслив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

В управлінні зазначають, що велосипедний спорт є одним з пріоритетних видів спорту на Львівщині, адже саме наша Олена Старікова виборола срібну нагороду Олімпійських ігор 2020 року. Відтак, для підтримки молодої генерації спортсменів значно покращили матеріально-технічну базу збірної команди Львівської області закупівлею сучасних велосипедів:

  • Трековий велосипед LOOK 895 MADISON для Львівської обласної дитячо-юнацької спортивної школи.
  • Трековий велосипед LOOK 895 MADISON  для випускників дрогобицької СДЮШОР «Медик», що сьогодні тренуються у Львівський обласній школі вищої спортивної майстерності.
  • Трековий велосипед LOOK 895 VITESSE для «Львівського фахового коледжу спорту».
  • Шосейний велосипед Specialised S-Works Tarmac SL5 для Львівського фахового коледжу спорту.

«Ці чотири сучасні велосипеди – це суттєво кращі умови для найкращих велосипедистів Львівщини, які вже проробили значну роботу над собою, мають амбіції та потенціал ставати європейськими чемпіонами та амбасадорами нашої країни на міжнародному рівні. А ми робитимемо все, аби зробити шлях до вершин легшим для них та тисяч інших мотивованих атлетів Львівщини», – пояснює Роман Хім’як.

Нагадаємо, саме за збірну Львівщини також виступає 16-річний перспективний спортсмен Даниїл Яковлев. Цьогоріч він виборов дві медалі на чемпіонаті світу з велосипедного спорту на треку серед юніорів та медаль на чемпіонаті Європи. Також на Львівщині тренується Кароліна Келюх, яка цьогоріч увійшла у десятку найкращих на чемпіонаті Європи.

Також Львівщина є ключовим регіоном у проведенні шосейних національних змагань. Саме на дорогах області відбуваються головні аматорські та професійні велоперегони. У 2022 році на Львівщині мали відбутись міжнародні шосейні велозмагання Tour de Lviv Region, однак у зв’язку з повномасштабним вторгненням їх відтермінували.