Головна Спорт Футзальний турнір ветеранів пам’яті Валерія Багрія

Футзальний турнір ветеранів пам’яті Валерія Багрія

306
0

По завершенні першості Жовківщини з футзалу серед місцевих рад району вже традиційно старт узяли інші змагання — футзальний турнір ветеранів пам’яті Валерія Багрія.

 У третьому за рахунком турнірі змагались ветерани зі Жовкви, Лаврикова, Нової Кам’янки, Добросина та Бишкова. Цікаве спортивне дійство, що відбувалось у спортзалі Жовківської ДЮСШ, викликало неабиякий інтерес у шанувальників цієї гри. Попри «поважний» футбольний вік, гравці почасти демонстрували належні бійцівські якості та фізичні кондиції, неодноразово доводили, що їм до снаги і швидкість, і  наполегливість, і нестримне бажання відзначитись чи то забитим голом, чи красивим фінтом, чи вмінням командної гри. Втім, зрозуміло, головними рушіями в досягненні результату були досвід та техніка володіння м’ячем.

Ці футбольні якості найефективніше проявили ветерани жовківського «Гараю» та Лаврикова. У підсумку вони набрали однакову кількість очок — 13, пройшовши весь шлях без поразок, здобувши по п’ять перемог і одній нічиїй. Лише завдяки кращій різниці пропущених м’ячів (16 проти 19), за однакової кількості забитих (32), переможцем вдруге стала амбітна дружина «Гараю», як дань віддяки Валерію Багрію від колишніх колег та друзів. Як відомо, саме в жовківському «Гараю» футболіст, чиїм ім’ям названо турнір, виступав тривалий час. Досить несподівано гідну конкуренцію жовківцям склали лавриківці, що посіли другу сходинку, а «бронзу» завоювали ветерани з Нової Кам’янки.

Кращим гравцем турніру визнано Олега Цікала («Гарай»), найбільше голів у ворота суперників провів Олег Щерба (Нова Кам’янка), а найкращим голкіпером став Михайло Грицаль із Лаврикова.

Переможці  нагороджені кубками, медалями, грамотами. А до спільної світлини команди ветеранів жовківського «Гараю» стали найближчі люди Валерія – батько Юрій Михайлович та син Павло, нині тренер жовківської ДЮСШ.

Слід відзначити злагоджену роботу арбітрів Володі та Ігоря Блащаків і суддівської колегії у складі Ігоря Савки та Ростислава Аврамця, що взяли на себе ще й організаторські функції.

Тарас НЕВГАМОВНИЙ.