Головна Спорт Команда лучників Львівщини перемогла на національному чемпіонаті

Команда лучників Львівщини перемогла на національному чемпіонаті

167
0

У Львові учора, 11 вересня, завершився національний чемпіонат України зі стрільби з лука серед юніорів.

За нагороди позмагались 130 спортсменів та спортсменок, що представляли команди 12 областей та міста Києва у дисциплінах олімпійського і блочного лука.

У загальнокомандному заліку перше місце виборола збірна Львівщини: команди юніорів та юніорок нашої області завоювали «золотий дубль» у командних змаганнях, у яких Львівщину представили Ігор Табака, Артем Устінов, Олександр Панциру та Валерія Митрофанова, Дзвенислава Черник, Варвара Ілляш.

В індивідуальних змаганнях серед юніорів у стрільбі з олімпійського лука спортсменам Львівщини також не було рівних: п‘єдестал пошани вибороли Ігор Табака, Артем Устінов та Олександр Панциру. Серед юніорок бронзу виборола львів’янка Анастасія Фадєєва.

У стрільбі з блочного луку бронзовими призерами стали Святослав Карпенко серед юніорів та Анастасія Смілка серед юніорок. Ці спортсмени також стали бронзовими призерами серед змішаних команд.

«Стрільба з лука на Львівщині має абсолютно досконалу екосистему, починаючи від проведення міжнародних та національних змагань на найвищому рівні, закінчуючи спортивними здобутками та кваліфікацією тренерсько-викладацького складу на обласному рівні. І ми бачимо зараз, які це результати дає – на різних рівнях, у різних вікових групах наші спортсмени завжди серед найкращих», – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім‘як, вітаючи призерів індивідуальних змагань.

Нагадаємо, змагання були рейтинговими та мають вплив на комплектування складу національної збірної команди України зі стрільби з лука на 2023 рік.