Головна Спорт Майже сотня шахістів Львівщини зіграли проти іменитих гросмейстерів задля допомоги війську

Майже сотня шахістів Львівщини зіграли проти іменитих гросмейстерів задля допомоги війську

43
0

У Львівській області вже вдруге відбувся шаховий турнір за участі міжнародних гросмейстерів.

Учасники мали змогу позмагатись за першість у грі проти професіоналів задля благодійної мети – збору коштів на ЗСУ.  Сеанс одночасної гри в шахи – це вид масових змагань, де шахіст одночасно грає проти кількох суперників.

Свою майстерність на шахових дошках продемонстрували легендарні українські гросмейстери: Марта Літинська, Олег Романишин, Олександр Бєлявський та Адріян Михальчишин, для яких це не перший сеанс одночасної гри в шахи.

Захід об’єднав понад 80 учасників. Серед них – військовослужбовці, ветерани, медики, прикордонники, діти, курсанти Національної академії Сухопутних військ України, представники Національної гвардії, Національної поліції, рятувальники, а також наші поранені військові, які проходять реабілітацію у Superhumans Center.

«Марта Літинська, Олег Романишин, Олександр Бєлявський, Адріян Михальчишин. У своєму дитинстві я міг лише мріяти зіграти у партію з такими легендами. Сьогодні у Львові зібралися і шахові зірки, і зірки, яким ми завдячуємо тим, що Україна тримає стрій уже понад два роки повномасштабної війни: наші воїни, ветерани, медики. А ще – діти, дуже тішить, що так багато дітей цікавляться шахами. Дякую щиро організаторам, що сеанс одночасної гри в шахи з гросмейстерами уже стає нашою доброю весняною традицією. Дякуємо ЗСУ за цю можливість. Хто грає у шахи, той перемагає у всьому: у війнах, в освіті, у житті. Лише розумна нація має шанс на перемогу і своє місце у світі. Перемога буде за нами», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Усі зібрані кошти скерують до благодійної організації «Львівський Лицар» на закупівлю прицілів та перископів для наших військових. Окрім цього, розпочали турнір із аукціону. Лотом став календар на 2024 рік, підписаний командиром легендарної бригади «АЗОВ», який пішов з молотка за 7 тисяч гривень.

Серед наймолодших учасників – школярі. Остапові 12 років. Він навчається у 6 класі, а на турнір приїхав з Нового Роздолу. Шахами займається уже 5 років. Маркіянові – 10 років, він третьокласник зі Львова. Хлопець грає в шахи також 5 років. І Остапові, і Маркіянові любов до гри прищепили батьки, з якими діти сідали за шахову дошку у вільний час. Хлопці розказують, що уже мали досвід гри у різноманітних змаганнях, проте з гросмейстерами – вперше. Хвилюються, адже навіть у такому юному віці прагнуть перемогти своїх іменитих суперників.

«Для того, щоб взяти участь у турнірі, необхідно було попередньо зареєструватися. Участь безкоштовна, але охочі можуть зробити благодійні внески безпосередньо у процесі гри. Це вже вдруге ми організовуємо такий турнір і тішить, що цьогоріч заявок надійшло більше», – поділився директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

Організатори заходу – департамент комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА, ГО «Форпост» та Львівська обласна шахова федерація.