Головна Спорт На Кубок Митрополита

На Кубок Митрополита

249
0

Уже стало доброю традицією проведення турнірів та змагань на кубок Великого Митрополита Андрея Шептицького. Адже, як каже президент Центру національного виховання ім.А.Шептицького та Благодійного фонду «Святий Юр» Валерій Калинюк, «це наша шана, наш обов’язок, як християн, як українців, і це честь торкнутися життя і творчості Шептицького». Бо ж мало кому відомо, що цей простий і разом з тим унікальний чоловік як ніхто доклався до розвитку фізичної культури і здоров’я нації. Досліджені матеріали доводять, що він створював спортивні товариства, клуби, федерації, створив Міжнародну федерацію стрільби з лука, розвивав «Пласт» – організацію патріотичного виховання. Він дуже любив копанку (футбол) і усіма силами залучав до неї та інших видів спорту дітей та молодь.

Наприкінці минулого тижня у спортивному залі ДЮСШ проходив обласний турнір з волейболу на кубок Митрополита Андрея, де брали участь кращі збірні команди шкіл району, а також команда зі с. Прилбичів Яворівського району, з батьківщини А.Шептицького.

Це був перший турнір за межами Львова, бо в обласному центрі подібні турніри відбуваються досить часто. Це і змагання з міні-футболу (серед ветеранів світового рівня, брали участь 24 команди), і міжнародний турнір зі швидких шахів (10 провідних шахістів світу) та паралельно дитячий турнір (68 найсильніших у цьому виді спорту дітей з Галичини), і всеукраїнський дитячий турнір з водного поло (діти 10-13 років) та багато інших.

До Жовкви на відкриття першого дня змагань, коли грали волейболісти-хлопці, прибули Валерій Калинюк, архітектор, лауреат Державної премії Юрій Горалевич, перший директор музею «Шевченківський гай» Борислав Рибак, а також прийшли підтримати юних спортсменів духовні наставники – о. Степан Висоцький та о. Петро Сало, член громадської ради, керівник Жовківського держлісгоспу Степан Сохнацький, завідувач сектору молоді та спорту Жовківської РДА Ольга Калиновська, головний спеціаліст сектору Андріан Керницький, директор Жовківської ДЮСШ Богдан Багрій, а також немало уболівальників.

Серед команд-учасниць перше місце у І турі (хлопці) посіли юнаки з Волиці, 2-ге – з Потелича, на третьому – учні з Любелі. Серед дівчат, другого дня, кращими були юнки зі Зашкова, на другому місці – Дублянська команда, третє вибороли волейболістки з Нової Кам’янки. Серед учасників були також команди з Рава-Руської школи-гімназії та Липницької ЗОШ І-ІІІ ст.

Дружню зустріч між збірною командою Жовківщини та командою з Прилбичів радо вітали усі присутні на турнірі. Достойно й показово зіграли гості, тому й перемога не забарилася.

Трофеї та привітання переможці приймали від заступника голови Жовківської РДА Юрія Дубневича, очільника районного відділу освіти Михайла Коваля, Богдана Багрія, Степана Сохнацького та усіх вболівальників, хто щиро підтримав юних волейболістів, кому небайдуже фізичне здоров’я молоді та нації загалом.

Настя Вігурицька.