Головна Спорт На Львівщині відбудеться V Всеукраїнський турнір-меморіал з волейболу серед кадетів пам’яті Героя...

На Львівщині відбудеться V Всеукраїнський турнір-меморіал з волейболу серед кадетів пам’яті Героя України Устима Голоднюка

29
0

Він пройде у Львівському ліцеї імені Героїв Крут.

У Львівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут вже вп’яте відбудеться Всеукраїнський турнір-меморіал з волейболу серед кадетів (ліцеїстів військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою). Він триватиме з 16 по 18 лютого.

Мета турніру – вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, виховання молоді на прикладах самопожертви, почуття патріотизму, національної свідомості та свободи, гартування командного духу та волі до перемоги учасників, а також посилення співпраці та дружби між військовими ліцеїстами.

Участь у V турнірі пам’яті Устима Голоднюка візьмуть 15 команд з різних куточків України. Крім гри у волейбол, гості зможуть ознайомитися з напрацюваннями та інноваціями львів’ян у підготовці до захисту України.

«Устим Голоднюк — громадський активіст Євромайдану, боєць 38 сотні самооборони Майдану, Герой України. Впродовж 2008−2011 років навчався у Львівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Загинув 20 лютого 2014 року внаслідок вогнепального поранення в голову. Цьогоріч це уже пʼятий турнір, і ми щиро дякуємо батькам та керівництву ліцею, що з самого початку маємо за честь бути його співорганізаторами», – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Додамо, що турнір організовує Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, за сприяння Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Львівської обласної федерації волейболу.