Головна Спорт На Жовківщині проведуть національний чемпіонат з велоспорту

На Жовківщині проведуть національний чемпіонат з велоспорту

136
0

Цими вихідними, 22 та 23 квітня, на Львівщині відбудеться чемпіонат України з велосипедного спорту на шосе за трековою програмою Zhovkva Cup Race.

Змагання за підтримки профільного міністерства та національної федерації проводить управління молоді та спорту Львівської ОВА. Найкращих спортсменів визначатимуть серед юніорів, юнаків, молодших юнаків та дівчат. Це велосипедисти 13-18 років.

«Ці змагання відбудуться в кращих європейських традиціях – з прямою трансляцією, залученням спонсорів з приватного сектору, яскравою церемонією нагородження. Через повномасштабне вторгнення кількість національних змаганнях суттєво скоротилась, тож ті, які є, ми прагнемо зробити максимально пам’ятними, багатими на приємні емоції і для спортсменів, і для глядачів», – пояснює керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

У суботу, 22 квітня, найкращих визначатимуть у командній гонці на час на дистанції 4 кілометри. У неділю визначать чемпіонів у груповій гонці на різних дистанціях – від 15 до 30 кілометрів.

«Ми очікуємо близько три сотні спортсменів з різних куточків України. Велике представництво матиме і збірна Львівщини. До організації змагань будуть задіяні різноманітні служби: Патрульна поліція Львівщини, про всяк випадок чергуватимуть медики Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги. Підтримує проведення змагань і Жовківська міська рада», – зазначає координатор змагань Роман Селіверстов.

Під час церемонії нагородження відбудеться благодійний концерт та ярмарка від Львівського обласного пластового центру на підтримку Збройних сил України. Опісля вручення медалей та подарунків на сцені виступлять молоді талановиті виконавці SOWA та Shumei.

Урочиста частина розпочнеться о 17:00 поблизу Жовківського замку. Зібрані кошти передадуть на потреби оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця». Там служить жовківчанин, майстер спорту України міжнародного класу, титулований велосипедист Андрій Куценко.

Стежити за анонсами подій у межах велоперегонів можна у події Zhovkva Cup Race.