Головна Спорт Нагороди отримали найдостойніші

Нагороди отримали найдостойніші

260
0

Футбол — спортивна гра номер один ХХІ століття, яка приваблює до себе молодь, формує почуття патріотизму, мужність, високі моральні якості, підтримує відмінну фізичну форму, вчить витримці і повазі до суперників на футбольному полі.

Сьогодні саме футбол є складовою частиною культурного життя суспільства, яка сприяє збереженню і зміцненню здоров’я, розвитку фізичних і морально-вольових здібностей людини, організації змістовного дозвілля. І у нашій державі копачі м’яча мають блискучі традиції і глибокі корені.

Доволі популярним не тільки на всеукраїнському рівні, а й, зокрема, в нашому районі є малий футбол — футзал. У час, коли надворі морози і футбольні газони вкриті снігом, шанувальники цієї видовищної гри демонструють своє вміння у закритих приміщеннях. Уже всьоме відбувся чемпіонат з футзалу на Жовківщині, цікаві баталії якого проходили у спортзалі Жовківської ДЮСШ, де організаторами виступили РО ВФСТ «Колос» (керівник Ігор Савка) та Асоціація футзалу Львівщини (президент Мирослав Хом’як).

Понад три місяці 32 команди виборювали звання найкращих у трьох лігах. За цей час було проведено 320 матчів, у яких забито 3011 голів. Найбільше забитих м’ячів на рахунку футзалістів зі Смерекова — 158, найменше пропустили гравці другої жовківської дружини (47). Найчастіше засмучував воротарів суперників смереківець Роман Макара — аж 55 разів його постріли виявилися влучними.

У залі районного Народного дому м. Жовкви минулої суботи проходило справжнє свято для спортсменів, тренерів, вболівальників та фанатів копаного м’яча. Переможці та призери чемпіонату урочисто і піднесено отримали нагороди з рук голови Жовківської районної ради Романа Горбаня, першого заступника голови Жовківської РДА Любові Дунець, президента асоціації футзалу Львівщини Мирослава Хом’яка та чарівної ведучої дійства, завідувача сектору молоді та спорту Жовківської РДА Ольги Калиновської.

Отож, ФК «Задвір» став «бронзовим» призером, ФК «Смереків» — «срібним» і ФК «Візенберг» — «золотим» у ІІІ лізі. Кращим воротарем визнано Юрія Дениса (с. Візенберг), бомбардиром — Романа Макару (с. Смереків) і гравцем — Миколу Губку (с. Задвір).

Доволі рівно та впевнено сезон провели призери ІІ ліги. Третє місце завоював ФК «NG METAL»-2, друге дісталося ФК «Жовква-2», на найвищу сходинку п’єдесталу піднявся ФК «Глинськ». Кращим воротарем ліги став Володимир Жезло (ФК «Мокротин»), бомбардиром — Юрій Гоцій (ФК «Скеля») та гравцем — Роман Стефаник (ФК «Глинськ).

Апогеєм нагородження стало вручення медалей призерам І ліги. Футбольні команди «NG METAL» («бронза»), «Зашків» («срібло») та «Гійче» («золото») заслужено отримали медалі всіх проб. Кращими воротарем названо Віталія Старчака (ФК «NG METAL»), бомбардиром Павла Дроботія (ФК «Гійче») та футболіста — Назара Цюпку (ФК «Зашків»).

Проведення першості району з футзалу потребувало зусилля багатьох людей. Недарма, відповідальне суддівство та сумлінна праця обслуговуючого персоналу сприяли успішному проведенню заходу. Президент асоціації футзалу Львівщини сказав: «Приємно відзначити талановиту молодь, спостерігаючи за їхнім розвитком та бажанням перемог. Хочу подякувати тренерам, які вкладають у них багато часу та зусиль задля їхнього майбутнього. Ми відкриваємо сьогодні багато закладів, які спрямовані на популяризацію здорового способу життя».

Родзинкою вечора футболу став концерт за участі дуетів у складі Руслани Рудик і Валентини Кулявець, Галини Дорош і Юлії Кудрик, солістки Аліни Арсентєвої, жіночого ансамблю «Берегиня» (НД с. Зашків) та вихованців хореографічної студії «STEN» (керівник Люся Томак). Твори артистів звучали після кожного нагородження.

Організатори щиро вдячні всім спортсменам, тренерам, суддям, які долучилися до проведення заходу. Уболіваймо за футбол! Радіймо перемогам наших футболістів!

Зоряна ГУМНИЦЬКА.