Головна Спорт Особливо вдалим виявився для бишківських спортсменів 2018-й футбольний рік

Особливо вдалим виявився для бишківських спортсменів 2018-й футбольний рік

573
0

Добре, краще, ще краще…

До футболу у Бишкові ставилися по-особливому. Тут, як і в багатьох інших населених пунктах району, чимало фанатів цієї гри. Бо, якщо мова йде про сільську команду «Карпати», то на місцевому стадіоні бишківчани збираються досить чисельно і вболівають по-справжньому. Натомість футболісти відповідають їм хорошою грою та високими результатами.

Особливо вдалим виявився для бишківських спортсменів 2018-й футбольний рік. У вищій лізі першості Жовківщини вони завоювали золоті медалі, причому обома складами. А напередодні ще й завоювали кубок «Весна-2018».

До цього були медалі різних ґатунків, зокрема, два попередні роки дорослі гравці займали треті сходинки, а юнаки – другу і третю.

Головна команда відчувала спротив суперників хіба що у першій половині першого кола. Запам’ятався поєдинок із футболістами Городжева, які тоді лідирували: перемагаючи з рахунком 3:1, бишківчани не зуміли втримати перемогу, і гра закінчилася внічию – 3:3. А у матчі з волицькими футболістами хлопці проявили справжній характер: програючи 0:2, вони завершили зустріч на свою користь з рахунком 3:2. Зате з іншими суперниками проблем не було. Завершивши першу половину чемпіонату на першому місці, вони не віддали його вже нікому до завершення першості.

Більш напруженою була боротьба у турнірі юнаків, яка велася між бишківськими, добросинськими і городжівськими футболістами. У підсумку вони й очолили турнірну таблицю: бишківчани – перші, добросинці – другі, городжівці – треті.

У змаганнях за весняний кубок досить впертою була гра у півфіналі, де ФК «Карпати» зустрічався із футболістами Хитрейків. Долю поєдинку, що відбувся на нейтральному полі у Старій Скваряві, вирішив єдиний м’яч, який вивів у фінал гравців Бишкова. Результативнішою, та не менш впертою виявилася фінальна  зустріч. У цікавому протистоянні з гравцями Поріцьків (Лавриківська сільрада) на чудовому добросинському стадіоні звитягу святкували «Карпати». Вони забили у ворота суперників три м’ячі, пропустивши лише один.

За чемпіонську юнацьку команду виступали: Олег Лозовий, Володимир Малоїд, Андрій Орищин, Микола Гайдук, Роман Гола, Василь Стадницький, Юрій
Лозовий, Юрій Савка, Степан Перетятко, Максим Мороз, Ярослав Софіян, Назарій Лупій, Віктор Якимець, Ярослав Савка, Юрій Денис, Андрій Ромах, Іван Борисов, Роман Солтис, Олег Тесляк, Федеріко Каррубба, Віталій Лущик. Вів до перемог хлопців капітан Юрій Лозовий.

Чемпіонами вищої ліги Жовківщини стали: Володимир Ромах, Василь Струк, Маркіян Холод, Мар’ян Закала, Артур Безпалько, Назарій Грицко, Володимир Грицко, Павло Губка, Роман Гоцій, Юрій Липак, Юрій Кулай, Андрій Жигало, Андрій Шкоропад, Дмитро Перетятко, Анатолій Сідельник, Тарас Ферцович, Юрій Яцун, Назар Жемела, Володимир Гоцій, Павло Войтович, Микола Єлейко, легіонери із Забір’я Степан Джупін, Володимир Максимець, Юрій Періг та Назар Жемело. Треба віддати належне бомбардирам Юрію Перогу і Назару Жемелі, які суттєво вплинули на результативність команди, засмутивши воротарів суперників понад двадцять разів. Натомість голкіпер бишківчан Василь Струк пропустив найменше голів у чемпіонаті.

Тренує ФК «Карпати» вже не один рік Дмитро Лозовий. Він, при потребі, одягає й футболку і стає в ряди команди, аби надати впевненості в діях колегів-гравців. Йо-
го підлеглі, до слова, виграли й групу в обласній лізі Чемпіонів, де змагались гравці з Кам’янки-Бузької та Сокаля. Сільські фут-болісти переграли містян в усіх зустрічах, впевнено зайнявши першу сходинку. Тож навесні продовжать перегони за престижний кубок.

Ну, а надихає бишківських футболістів на досягнення високих результатів їх незмінний президент, палкий прихильник команди Анатолій Ключко. Мабуть, не було ще такого поєдинка за участю улюбленої команди, який би він пропустив. Сама його присутність – це стимул зіграти якнайкраще, показати все, на що ти здатний…

Ярослав ГЛУТКОВСЬКИЙ

P.S. Досягаючи результатів, віддаючи грі чимало сил та часу, футболісти, що не
кажіть, розраховують на належне від-значення своїх скромних досягнень на рівні Федерації футболу Жовківщини. Втім цьогоріч, як стверджують хлопці, нагородження переможців районного чемпіонату, що відбулося в районному Народному домі, скидалося швидше на «відбувальщину».  Усім не вистачило медалей, футбольна форма, яку вручили, — без бутсів і неякісна, а на призовому м’ячі треба було написати «Грати ним заборонено!», бо якість – теж нікудишня. Свята не було…

Цієї суботи в актовому залі бишківської школи відбудеться зустріч із переможцями футбольної першості району та володарем кубка «весна-2018» – ФК «Карпати». У програмі святкування – слово від влади, нагородження, виступ працівників культури. У Бишкові цінують здоровий спосіб життя і заохочують до нього місцеву молодь.