Головна Спорт Відбувся Дитячий футбольний турнір на Кубок Перемоги

Відбувся Дитячий футбольний турнір на Кубок Перемоги

262
0

9 травня уся Україна вшановувала пам’ять полеглих у Другій світовій війні, молилися за мир і спокій у нашій державі. В цей день українці несли квіти ветеранам і схилялися в пошані перед пам’ятниками невідомим солдатам, бо ми знаємо, якою дорогою ціною була здобута перемога. У селі Забір’я вже стало доброю традицією вшановувати героїв, які віддали життя за нашу свободу, разом із молоддю. Минулої суботи на сільському стадіоні вже всьоме пройшов Дитячий футбольний турнір на Кубок Перемоги.

У футбольному турнірі взяли участь учні 5-9 класів Волицької, Гійченської, Забірської, Равської, Річківської шкіл, а також їхні тренери та вболівальники. Спортивні змагання були присвячені 70-річчю від Дня Перемоги в Другій світовій війні, а їхнім символом стала квітка червоного маку і слова «Пам’ятаємо, перемагаємо». Адже ми не тільки згадуємо минулі події, але й боремося за мир на нашій землі сьогодні.

Дитячий футбольний турнір розпочався із привітання сільського голови Сенька Зеновія Михайловича: «Вітаю вас із початком турніру і висловлюю впевненість, що ви своїми перемогами будете підтримувати добрі традиції українського футболу і покажете, що ви є дисципліновані, фізично загартовані і любите свої школи, села, Україну. Зичу вам спортивного успіху, поваги одне до одного і віри в перемогу».

Отець Михайло Ярина, настоятель церкви Святої Параскеви в Забір’ї, звернувся до юних спортсменів із напутнім словом, відзначив, як важливо пам’ятати минулі події, поблагословив дітей і освятив свяченою  водою. Із привітанням виступив також директор Забірської ЗОШ І-ІІ ступенів Степан Баковський.

На дитячий футбольний турнір прибув ветеран Іван Григорович Матвіїв, єдиний живий ще учасник бойових дій у Забір’ї, який дійшов аж до Берліна. Юні футболісти уважно слухали розповідь про війну, а ветеран побажав усім миру. Про трагічні події минулого згадували й учениці Забірської ЗОШ І-ІІ ступенів, які разом із педагогом-організатором Оксаною Юрчук підготували виступ.

Під звуки Державного Гімну дівчата понесли вінок і квіти до могили невідомому солдатові, а капітани команд підняли прапор України, і турнір урочисто розпочався.

На полі тривала завзята, безкомпромісна боротьба. Тут кожен міг показати свою майстерність, спритність і талант. Віддані вбо-лівальники активно підтримували своїх футболістів, а діти неподалік бавилися на вуличних тренажерах і дитячому майданчику. Світле небо над футбольним стадіоном давало надію, що таким же світлим буде і майбутнє України.

У результаті завзятих змагань місця розподілилися так: V  місце –  команда Равської школи, IV — Гійченської,  III – Забірської, II – Річківської шкіл. Перемогу здобули школярі Волицької школи. Усі команди отримали дипломи про участь у дитячому турнірі, команди, які зайняли перші три місця, отримали золоті, срібні та бронзові медалі, ставши власниками Кубка Перемоги.

Висловлюємо вдячність учителям фізкультури, які відгукнулися на запрошення і підготували своїх футболістів: Юрію Монащуку з Волицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Іванні Іванусі з Гійченської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Євгену Маяку із Забірської ЗОШ І-ІІ ступенів, Богдану Кушті з Равської ЗОШ І-ІІ ступенів, Андрію Тарновському з Річківської ЗОШ І-ІІ ступенів.

У 70-річчя Дня Перемоги в селі Забір’я гартувалася і духовна, і фізична сила. Під час традиційного дитячого футбольного турніру юні спортсмени збагачувалися морально, роздумували над уроками історії і розвивалися фізично.

Дитячий футбольний турнір на Кубок Перемоги став прикладом єднання поколінь, приводом згадати минуле, без якого неможливо збудувати майбутнє. Ми пам’ятаємо всі трагічні сторінки своєї історії, і наша перемога не за горами.

Галина Копровська, студентка V курсу факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка.