Головна Спорт Спортсмени Львівщини — на висоті

Спортсмени Львівщини — на висоті

380
0

Останнього тижня року, що минув, у м. Городку відбулася відкрита першість міста. Змагання проходили у двох вікових групах.

У групі «Б», де змагалися наймолодші шахісти (47 учасників) упевнену перемогу здобув вихованець Жовківського ДЮСШ «Юність» восьмирічний Остап Гах із результатом 8,5 очок із 9 можливих. Варто сказати, що йому вдалося виконати ІІІ спортивний розряд. ІІ місце також посів вихованець В. Копцюха — Максим Іванов — із результатом 7 очок із 9-ти.

У турнірі «А», в якому змагалися найсильніші шахісти області, найперспективніший Роман Лемещук (7 років) із м. Жовкви завоював ІІІ місце серед дітей шкільного віку. Відмінні результати показали вихованці Т. Горячого (м. Рава-Руська). Зокрема, рівних не було Остапу Нестеру, який здобув І місце серед шахістів ІІІ розряду. Також чудову гру продемонструвала талановита Соломія Казюк, котра посіла ІІ місце серед дівчат. Слід відмітити успішну гру в турнірі Миколи Пархоменка, якому ще немає і 6 років. Лише за додатковими показниками одному зі шахістів Жовківського району, Максимові Дубневичу фортуна не дозволила отримати призове місце.

Напередодні Нового року у м. Кракові Республіки Польщі проходив традиційний новорічний шаховий фестиваль International chess festival “CRACOVIA”. У турнірі «Е» боролися за перемогу учасники із Польщі, України, Литви та Білорусі.

У цьому турнірі равчанин Максим Дубневич, не програвши жодної партії, набрав 8 очок із 9 можливих і посів І місце. У такий спосіб він підняв шаховий імідж Жовківського району.

Жовківський ШШК «Дебют» щиро вітає батьків, тренерів та дітей із відмінними результатами у 2017 році та бажає творчих успіхів у подальшому розвитку.

Зоряна ЛИХОЛАТ.