Головна Спорт У здоровому тілі – здорова душа

У здоровому тілі – здорова душа

406
0

Актуальною темою для батьків та їх дітей є розвиток особистості і взагалі здорової людини. Це те, що турбує суспільство повсякденно. Сьогодні на наші запитання погодився відповісти президент Жовківської районної організації карате, тренер Всеукраїнської організації кіокушинкай карате, студент 4 курсу Львівського державного університету фізичної культури з дисципліни «Фізичне виховання», володар чорного поясу Мирослав Овчар.

– Мирославе Петровичу, як ви розумієте виховання всебічно розвинутої людини?

– Я представляю вид спорту, який пропагує збалансовану програму дій виховання дитини та уникнення помилок у вихованні у ній людини – особистості, навчання поведінки у колективі та суспільстві. Виховання людини здорової, сильної, розумної як приклад кращих людей суспільства.

– На що спрямована ваша програма?

– Програма Жовківської районної організації передбачає:

1. Загально – розвиваючі вправи – формування постави.

2. Моральне та психологічне оздоровлення – гарні вчинки, повага до старших.

3. Фізичні вправи – опірність організму до захворювань.

4. Координаційні вправи – підвищення  розумових здібностей та гнучкості мислення у різних складних ситуаціях.

5. Кар’єрний ріст – атестація на отримання пояса, а з нею підтвердження рівня спортсмена.

6. Змагання різних рівнів – результат тренувань та готовність спортсмена.

– Скажіть, будь ласка, як втілюєте ці принципи у життя?

– Шість разів на тиждень проводжу заняття  з дітьми у трьох школах м. Жовкви, смт. Куликова та с. Зашкова, отже, відповідно до вищезгаданої програми, приділяю увагу вихованню дітей. Поїздки на змагання по всій Україні згуртовують колектив та нав-чають дітей бути самостійними. У 2011 році команда Жовківського району стала чемпіоном України на Кубку України, який проходив у місті Очакові Миколаївської області. У 2012 – 2013 роках започатковано відкритий чемпіонат Жовківського району з карате. І вже 29 вересня 2013 року чемпіонат у Жовкві зібрав 170 учасників з цілої України. Відвідування змагань різних рівнів дають належні результати: є два чемпіони України з карате  Неля Лотиш  та Ніна Макогон  із села Зашкова, чемпіони Львівської області Олег Шпик та Микола Ціп із Куликова, чемпіони Львівської області у найменшій ваговій категорії Сергій Вільчинський  та Сергій Сосновий, срібні призери Львівської області Максим Кубський та Мар’ян Гаврилишин  з міста Жовкви. З останнього Кубка Львівської області команда Жовківського району 14-ма учасниками завоювала 12 призових місць, це результат моєї повсякденної роботи. Практикуємо  також відвідування різних заходів, які організовує Жовківська РДА та відділ молоді та спорту.

21 листопада 2013 року у Жовкві проводився перший ярмарок спорту, де спортсмени взяли участь у 15 видах спорту.  Жовківська районна організація також брала участь у цьому величному спортивному заході, а після цього всі наші учасники побували у кафе «Челентано», де їм було організовано святковий обід на честь свята Михайла, адже в організації є спортсмен  Михайло Дробот, тож важливо, щоб діти відчули увагу та були однією великою сім’єю.

– Як потрапити у вашу організацію, і як вона працює?

– Умови прості. Важливо, щоб дитина була незвільнена з уроків фізичної культури за станом здоров’я, бажання дитини займатися спортом і розуміння батьків приділяти постійну увагу дітям. Наша організація є офіційно зареєстрована у Жовківському районі та працює на постійній основі, тому займатися можна:

• у місті Жовкві, школа № 2 (за будівлею «Просвіти») – понеділок, середа та п’ятниця з 16.00 год.;

• у смт. Куликові –  вівторок, четвер, субота з 16.00 год.;

• у селі Зашкові – вівторок, четвер, субота з 19.00 год.

Необхідну інформацію можна отримати за телефоном 0977681544.

Спорт – запорука здорового способу життя та основа для нормального функціонування організму. В здоровому тілі – здорова душа.

Наш кореспондент.