Головна Спорт Віктор Бей – призер чемпіонату України з вільнокозацького бою

Віктор Бей – призер чемпіонату України з вільнокозацького бою

302
0

Уже шість років у Жовкві діє школа бойового гопака «Лицарський хрест». Діти різних вікових категорій навчаються мистецтва козацького танцю у приміщенні Жовківської загальноосвітньої школи № 3.

9-10 січня у м. Березному Рівненської області проходив всеукраїнський чемпіонат України з вільнокозацького бою. Ці змагання зорганізовано вшосте, а представник Жовківщини – Віктор Бей, 1999 року народження,  брав у них участь вперше. Хлопець навчається у Жовківській школі № 1 й уже п’ять років тренується у керівника школи бойового гопака Андрія Звіра. Журі оцінило мистецько-спортивне вміння нашого земляка і присудило Віктору третє місце у категорії понад 80 кг. Це перша приємна перемога хлопця.

До речі, головний суддя й організатор всеукраїнського чемпіонату – Верховний вчитель бойового гопака Володимир Пилат. Цей вид спортивного мистецтва походить із часів козаччини, роками зібраний та напрацьований у систему. У змаганнях, окрім бойового гопака, були представлені карате, панкратіон, ММА, бойове самбо та ін. Виступи захоплювали присутніх.

Основний акцент бойового гопака  – пропагування здорового способу життя, шанування минулого. У ньому є різні напрямки розвитку: оздоровчий, фольклорно-мистецький (артистичний) і спортивно-бойовий (змагання). Тому, залежно від бажання і вміння, дитина може обрати той, який найбільше припаде до душі. У школі бойового гопака навчають володіння нетрадиційною зброєю – палицею, серпом, довбнею, косою.

Колядування із бойовим виступом вміло поєднали на нещодавньому фестивалі колядок у Львові.

Тренування проходять у понеділок, середу і п’ятницю, від 17.30 год. до 19.00 год. Вартість занять – 150 грн. у місяць. Контактний телефон Андрія Звіра 0977537507.

Уляна Головенько.