Головна Спорт Як козак Усик на Москву ходив

Як козак Усик на Москву ходив

678
0

Цей бій ще задовго до його початку отримав звання «поєдинку року». І недарма. Адже його переможець отримував усі чемпіонські пояси і звання абсолютного чемпіона світу.

Мабуть, таке властиве лише українцям. Справжнім. Незважаючи на шалений тиск з боку команди опонента, неймовірне психологічне навантаження. Коли на карту поставлено все: пан або пропав.

Та схоже, про друге Олександр Усик не думав. Всеперемагаюча віра у власні сили, у правоту своїх намірів, у можливість зробити велику справу для своєї країни тримали його у величному польоті, допоки суддя не назвав переможця. І на ньому опинилися всі чемпіонські пояси. А в руках — омріяний Кубок Мохаммеда Алі. Неймовірно! Велично! Грандіозно!

А який ажіотаж викликав цей боксерський бій! Українець (кримчанин!) Олександр Усик — проти росіянина Мурата Гассієва. І де? В самому серці Росії — в Москві. І це сьогодні, коли Росія веде неоголошену війну проти України.

Він мав довести всьому світові, що справжній козак. І зробив це. Ще раз підтвердивши, що українська нація сильна і нескорена.

Перемогою у фіналі Всесвітньої суперсерії боксу українець об’єднав усі титули і став чемпіоном за версіями WBC, WBO, WBA і IBF та першим володарем кубка легендарного боксера Мохаммеда Алі.

Символічно, що Олександр вийшов на арену спорткомплексу «Олімпійський» під пісню «Браття» зі словами «не здамо свій край нікому, краще згинемо в бою…». І хоча йому не вдалося відправити суперника в нокаут, і бій тривав усі 12 раундів, перевага українця була настільки великою, що всі судді без вагань віддали перевагу йому.

Кримчанин був швидшим, спритнішим, винахідливішим, спокійним і впевненим, а відтак — сильнішим. Справжній боєць, воїн. Історична перемога.

Пишаємося тобою, Олександре. Ти — гідний приклад для наслідування.

Ярослав ГЛУТКОВСЬКИЙ