Головна Спорт Жовківчанську футбольна команда «Розточчя» тріумфувала на всеукраїнських змаганнях у Скадовську

Жовківчанську футбольна команда «Розточчя» тріумфувала на всеукраїнських змаганнях у Скадовську

777
0

Черговий тріумф чекав жовківчанську футбольну дружину «Розточчя» на всеукраїнських змаганнях у Скадовську (Херсонська область). Цьогоріч наші землячки (2004-2005 р.н.) взяли участь аж у двох турнірах, де досягли високих результатів.

У першому, який проходив під девізом «Хто ти, майбутній олімпійцю?», розточанки, що представляли Львівщину як переможці обласних змагань, змагалися зі своїми однолітками з Житомирщини, Херсонщини, Луганщини, Вінниччини, Дніпропетровщини, Івано-франківщини та Волині. У своїй групі вони без проблем здолали футболісток «Дніпра» (Дніпропетроська обл.) — 2:0, «Колоса» (Івано-Франківська обл.) — 4:0 та «Ковельчанки» (Волинь) — 2:0, досягши максимального результату. У півфіналі нашим футболісткам протистояв знову «Колос», цього разу херсонський. Втім результат поєдинку — такий самий — 2:0 на користь гравчинь «Розточчя». Досить напруженою видалася завершальна, фінальна гра, де “з’ясовували стосунки” сусідки-західнячки — волинська «Ковельчанка» та львівське «Розточчя». І тут жовківчанки були на висоті — забивши гол у ворота суперниць і зберігши свої «недоторканими». Цим гравці мають завдячувати своєму воротареві Тетяні Гададі, яка вдало пробила одинадцятиметровий, а згодом зловила м’яч, також пробитий із одинадцятиметрової позначки суперницею. Таким чином команда «Розточчя», ворота якої захищала Тетяна Гадада (Стара Скварява), стала єдиною, що не пропустила жодного м’яча на турнірі.

На одному диханні провели дівчата з Жовківщини поєдинки і в другому всеукраїнському змаганні — ГО ВФСТ «Колос» Кубок «Золотий колос України», хоча змагалися із суперницями на рік старшими. Тут взяло участь п’ять команд: дві з Дніпропетровщини та по одній із Хмельницької, Кіровоградської і Львівської областей. 5:1, 4:0, 5:2 та 5:0 — це результати ігор з футболістками «Багіри» (Кіровоградщина), «Самарчанки» (Дніпропетровщина), «Подолянки» (Хмельниччина) та «Чугуєво» (Дніпропетровщина) відповідно. У фіналі основний час завершився нічиєю — 1:1. І лишень у серії пенальті наші землячки поступилися.

На цих змаганнях Львівщину представляли школярки зі Старої Скваряви, Жовкви, Магерова, Добросина, Рави-Руської і Лаврикова. Готував дівчат до  змагань головний тренер команди Ігор Савка. Треба віддати належне і Ростиславу Аврамцю — представникові команди на змаганнях, що виступав у статусі і помічника, і секретаря, і медика, і кухаря. Всеукраїнською звитягою жовківчанки завдячують і спонсорам — приватним підприємцям Оресту Борису та Ігорю Жуку і депутату районної ради Володимиру Федюку.

До Жовкви дівчата із «Розточчя» привезли медалі, грамоти і кубки та море похвал і позитивних вражень. Приєднуємося до поздоровлень!

Тарас НЕВГАМОВНИЙ

P.S. За результатами змагань у жіночу збірну Ук-раїни з футболу викликано гравчинь «Розточчя» Анастасію Довганик і Тетяну Гададу, які на 20-денних навчально-тренувальних зборах у Шацьку разом із командою готуватимуться до матчу з білорусами.