Головна Спорт Жовківчанин посів друге місце на відкритому Кубку Львівської Федерації шашок

Жовківчанин посів друге місце на відкритому Кубку Львівської Федерації шашок

200
0

Ризик не завше оправданий

Змагання проходили від 30.11. до 02.12.2018 р. у затишному приміщенні науково-технічної бібліотеки, що на проспекті Шевченка, 13 у Львові. Прикро, що у цьому турнірі брали участь всього 12 учасників (і лише один з Івано-Франківська — Ігор Куцій (мс)), тоді як колись їх було набагато більше — як з області, так і з усієї України. Причина — доволі банальна — брак коштів. Хоча і організатори відкритого Кубка і Львівська Федерація шашок та обласний спортивний комітет могли б заохотити гравців — встановити хоча б символічні грошові призи.

Основна боротьба — за 1 місце — велася між Ігорем Куцієм (мс) та Іваном Бутляром (мс). До останнього 7 туру наш земляк лідирував, випереджаючи майстра з Франківська лише за кращим коефіцієнтом, так як очок у них після шести турів було однаково
— по 9.

Останній тур розставив усі крапки над «і». І Куцій у напруженій боротьбі переміг І. Антощика (кмс) зі Львова, а наш земляк І. Бутляр не зумів нав’язати свою гру
Б. Москалю (кмс) з Турки в першій партії, а в другій зіграв ризиковано і потерпів поразку. У результаті посів друге місце. Б. Москаль отримав призове третє місце, що стало неабияким успіхом для представника Турківщини.

P.S. Доброю новиною для батьків та дітей з усієї Жовківщини, пошановувачів шашок стане відкриття у Жовкві за сприяння меценатів шахово-шашкової школи. Інформацію про це читайте згодом у «Відродженні».

Наш спорткореспондент