Головна Спорт Жовква відкрила Українську трейлеву лігу

Жовква відкрила Українську трейлеву лігу

260
0

Минулої суботи із подвір’я Жовківського замку розпочались великі бігові змагання. Близько 500 спортсменів-трейлерів стартували у змаганнях, організованих Українською трейловою лігою (Ukrainian trail league, trail — стежка (англ.), трейл — бігові змагання на довгі дистанції по пересічній місцевості). Значну організаційну підтримку надала Жовківська міська рада.

Змагання відбулись на трьох дистанціях: 10, 28 та 50 кілометрів. Маршрути пролягали околицями міста Жовкви та Розточанським національним парком. На кожній дистанції організатори відзначали абсолютних переможців серед чоловіків та жінок, а також у вікових категоріях (40-49, 50-59 років, та 60+).

У змаганнях взяли участь бігуни з усієї України, а також іноземні атлети із Швеції, США, Польщі. Переможці та призери отримали цінні призи, грошові сертифікати, а усі фінішери — пам’ятні медалі.

Ці змагання відкрили Українську Трейлову лігу-2020, яка передбачає участь у чотирьох заходах. Перший захід (Ice Trail) відзначається випробуванням холодом, снігом та льодом. Другий (Burning Heads) — характеризується спекою, повною відсутністю тіні на дистанціях, здебільшого сипучою або в’язкою поверхнею у вигляді піску та напівсухих солончаків. Третій захід (Chornohora Sky Marathon) — це  найбільша дистанція, що пролягає повз найвищі точки України, висота подекуди сягає  більше 2000 метрів. Четвертий (Wet Hills) — вирізняється різкими схилами численних балок та ярів з необхідністю перетину дрібних струмків. “Сподіваємось що Жовква стане традиційним місцем проведення таких масштабних змагань”, — каже один із організаторів змагань Ярослав Кондюх.

Подав Андрій МАЗАН