Головна Культура У Жовкву з концертом завітали Сергій Притула і «Вар’яти»

У Жовкву з концертом завітали Сергій Притула і «Вар’яти»

441
0

Веселий сміх, хороші та позитивні емоції і чудова товариська атмосфера, мабуть, в апріорі, саме такими повинні бути  вихідні дні у кожного з нас. І такою багатогранною та гумористично насиченою була минула неділя для мешканців Жовківщини – до райцентру з концертом завітали Сергій Притула і  «Вар’яти».

У рамках всеукраїнських концертних гастролей з нагоди п’ятиріччя творчості, минулої неділі до Жовкви завітали відомі гумористи України — команда сміхунів «Вар’яти» на чолі зі своїм лідером, відомим телеведучим і шоуменом Сергієм Притулою.

Незважаючи на спеку, біля Народного дому м. Жовкви зібралось чимало глядачів, які прийшли, аби насолодитись виступом українських гумористів. Рівно о 17.00 людей запросили до залу, який буквально за кільканадцять хвилин був повністю заповнений. На «Вар’ятів» прийшли усі: дорослі та діти, а найбільше, звісно ж, було молоді. Після кількахвилинної паузи  дійство розпочалось — на сцені з’явився Сергій Притула. Бурхливими оплесками зустріли глядачі головного маестро цієї сміхо-розважальної  програми. Коротенький вступ та привітання із публікою, розбавлене дотепними та гострими жартами Притули, вдало розігріли глядацькі серця жовків’ян.

Як справжній диригент свого гумористичного хору, Сергій Притула легко і невимушено зумів поєднати у звичайних життєвих розповідях усю суть щирого українського гумору та розповісти про кожного «вар’ята» окремо у найкращому комічному стилі. Публіка була просто у захваті – дзвінкий та щирий сміх, сльози, голосний регіт, свист та бурхливі оплески були цьому підтвердженням.

Концертна програма складалась із кількох блоків, у кожному з яких коміки смішили публіку у своєрідний спосіб та в новому творчому амплуа. Гості  концерту мали змогу насолодитись гумористичним бліц-батлом, у якому «вар’яти» мірялись майстерністю жартів. Досить цікавими і смішними були творчі мініатюри акторів, у яких публіка змогла побачити і сімейні сцени, і подружнє життя, і епізоди з життя, де, нерідко, кожен міг і впізнати себе самого. Найбільш розважними були мініатюри: «Лайлива дружина», «Періоди подружнього життя», «На полюванні», «Рибалки — хвальки», імпровізований номер «Пожежа у податковій» та багато інших. Дуже смішним видався монолог одного із артистів про робочі будні селянина-трудівника. Красивим доповненням стала вокальна програмка, в якій під власний музичний супровід «вар’ятам» вдалось подарувати залу велику дозу ендорфіну, проспівавши власні українські пародії на відомі вітчизняні, російські та іноземні хіти. Цікавими були і гумористично-ліричні відступи Сергія Притули, у яких він розповів про смішні епізоди із власного життя, саме і звідти черпають усі свої жарти й решта «вар’ятів». До речі, у цьому було видно справжній талант і хист артиста, до гумору і дотепних жартів, коли у невимушеній і легкій подачі Сергій Притула вміє до сліз довести глядача, до того ж і сам радіє з ним. Варто сказати, що і його колеги відзначаються тим же природнім відчуттям сміху та неабияким креативом.

Від самого початку і до останньої хвилини концерту бурхливий сміх зі сльозами на очах не покидали жодного обличчя у глядацькому залі. Це був дійсно хороший день щирого українського, дотепного гумору. Вже вкінці своєї програми Сергій Притула подякував усім організаторам концерту, зокрема і часопису «Відродження» за підтримку та сприяння у його проведенні. Висловив щиру вдячність усім присутнім глядачам за теплий прийом, добрі усмішки та шалену підтримку. А також наголосив, що частина коштів, виручена від продажу квитків, буде передана у його волонтерський фонд допомоги воїнам АТО, які докладуть до вже зібраної суми, щоб купити прилад нічного бачення для одного із водіїв батальйону спецпризначенців.

Концерт закінчився, подарувавши усім масу позитивних вражень, які ще довго звеселятимуть душу кожного з присутніх. «Вар’яти» дійсно були жартунами – веселими, кумедними, смішними й дотепними.  А найголовніше – вони були щирими та рідними по духу і настрою, чим, мабуть, найбільше зачепили жовківську публіку.

Підготував

Віталій СЛУКА.