Головна Культура На Жовківщині вшанували пам’ять видатного політичного діяча – Євгена Коновальця

На Жовківщині вшанували пам’ять видатного політичного діяча – Євгена Коновальця

354
0

Із давніх часів золотими нитками плелась історія нашого краю. Безліч героїв загинули в ім’я свого народу, в ім’я свободи України. Такі постаті повинні жити у наших серцях.

Почесне місце у тернистій долі України відводиться полковнику Євгену Коновальцю, який все своє життя присвятив боротьбі за свободу української нації. 14 червня у селі Зашкові відбулися урочисті заходи, приурочені 123-й річниці від дня народження засновника ОУН.

Біля історико-меморіального музею-садиби Є. Коновальця присутні у спільній молитві вшанували пам’ять видатного політичного діяча, провідника українського національно-визвольного руху. Керівництво області та району, члени громадських та політичних організацій поклали квіти до пам’ятника полковнику Євгену Коновальцю. В урочистостях взяли участь заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний, голова Жовківської РДА Богдан Юрдига, голова Жовківської районної ради Тадей Швай, депутати обласної та районної рад, представники громадськості.

За словами депутата Ю. Зірченка, провідник Організації Українських Націоналістів Євген Коновалець ставив ідею української державності на перше місце і все життя активно працював для її здійснення. «Ця людина стала прикладом для численних українців, що боролися за визволення Батьківщини, і чия боротьба увінчалася успіхом у 1991 році. Сьогодні ситуація є такою ж: нам, українцям, треба боронити нашу державу, боронити її незалежність від іноземного загарбника», — сказав він.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих напередодні у Луганську військовослужбовців Збройних сил України.

У рамках заходу виступили колективи народної самодіяльності Жовківщини. Усі бажаючі відвідали відділ Львівського історичного музею «Історико меморіальний музей полковника Є. Коновальця».