Головна Культура На Жовківщині організували виставку присвячену пам’яті Героїв Небесної Сотні

На Жовківщині організували виставку присвячену пам’яті Героїв Небесної Сотні

409
0

Усі ми пам’ятаємо про трагічні події днів минулого року в Києві, під час яких загинула Небесна Сотня. Ще не скоро висохнуть сльози матерів, які втратили своїх Героїв. Оплакує Героїв Небесної Сотні уся українська спільнота.

Небесна Сотня вже рік молиться за Україну. Ми молимося за них, а вони сподіваються, що нам вистачить віри. Віри в себе. І пам’яті – про ті небесні сотні, якими українська земля пожертвувала за право бути. Минулих холодної зими, тривожної весни, бентежного літа і кривавої осені нам судилося зрозуміти: «Не забудемо», адже українці відправили не одну сотню героїв у небесний легіон – і тому не мають права їх забути. Ми повинні завжди пам’ятати про цих мужніх людей, які не боялися померти за Україну.

У бібліотеці Жовківської ЗОШ № 3 організували виставку під гаслом «Вони боролись за волю України», приурочену вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Під звуки мелодії «Пливе кача» школярі приносили і запалювали свічки до встановленої виставки, яка висвітлювала події Революції Гідності, до світлин героїв, що віддали за свій народ найдорожче – своє життя. Щити, бити, каски, цегла, бруківка – речі, якими вони захищалися. Завідувач бібліотеки Мирослава Кіяновська нагадала присутнім хронологію найтрагічнішого етапу революції – події на Інститутській 18-20 лютого. Тоді загинула сотня борців за свободу і кілька сотень було травмовано. Виставку доповнила книга Антіна Мухарського «Майдан. Революція духу», яку для бібліотеки подарував депутат Верховної Ради України Володимир Парасюк.

Зоряна ГУМНИЦЬКА.