Головна Культура Прощання з колядою

Прощання з колядою

414
0

Тріскучий  мороз  цьогорічної зими  не став перешкодою для деревнянців, щоб провести святкове дійство «Прощання з колядою». Виступ  учасників гуртка християнської етики на сцені Народного дому с. Деревні запалив у серцях своїх мешканців, які так чисельно зібралися, вогник молитви, тієї духовної поживи, без якої душа людська і спрагла, і голодна.

Празник Христового Різдва є одним із найбільш величних свят у цілому християнському світі. Він викликає почуття врочистості, піднесеності, подиву…

Під керівництвом Зоряни Домальчук маленькі деревнянці майстерно відтворили вертепне дійство. Також активну участь у проведенні святковості взяли учні 4 класу, продемонструвавши акторську майстерність та знання духовної події, яка відбувалася понад дві тисячі років тому. А старшокласники підсилили урочистість колядками. На завершення прозвучали автентичні колядки у виконанні вокального жіночого квартету НД с. Деревні.

Ось і закінчилася цьогорічна коляда. Майже рік чекатимемо нової, проте бажаємо всім і надалі постійно перебувати в різдвяно-святковому настрої та пронести його через увесь рік – аж до наступного Різдва. Зрештою, радісний вигук, вітання «Христос рождається!» – завжди у теперішньому часі. Не родився, не народиться, а рождається, щоразу, виключно й заради тих, хто вважає Різдво старою вічною правдою.

Зоряна ГУМНИЦЬКА.