Головна Культура У Львівській філармонії записують саундтрек до американського фільму про українських дітей під...

У Львівській філармонії записують саундтрек до американського фільму про українських дітей під час війни

131
0

До Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика завітав всесвітньо відомий британський режисер, філантроп Прітан Ембройз. Він є автором ідеї, продюсером та режисером фільму “Can I Go Home Now?” («Чи можна зараз повертатися додому?») та прибув до філармонії задля запису саундтреку до документального фільму.

Це новостворена зворушлива і сильна стрічка, яка дає змогу висловитися дітям, що страждають від тривалої й жахливої війни в Україні. До запису долучились Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії та хорова капела “Трембіта”. Фільм невдовзі презентують на одному із найпрестижніших світових фестивалів — Венеційському.

“Завдяки своєму благодійному фонду “Humans of Our World” мені вдалось ширити у світі більше добра. Минулого року я багато спілкувався з українськими дітьми, тому зрозумів, що створити фільм про них — важливо. Адже новини швидко змінюються, і люди не цікавляться ними. А цей фільм має серце. Він — про доброту. Фільм «Чи можна зараз повертатися додому?» створений для того, щоб сягнути людських сердець. Сподіваюсь, завдяки фільму світ підтримає Україну та її дітей”, -розповів режисер.

Музику до всього фільму написав дворазовий володар Оскара Алла Ракха Рахман. Львівський композитор Андрій Яцків, володар Ґреммі, також створив композицію для кіно під назвою “Колискова для дівчинки в червоному пальті”.

Активно сприяє цьому заходу залучена благодійна організація “Hope for Ukraine”.

Прітан Ембройз також зазначив, що Львів йому надзвичайно подобається своїм артистичним духом та мистецькими настроями, що панують повсюди.