Головна Культура В Жовкві діти продекламували твори поета Т.Г. Шевченка в день його народження

В Жовкві діти продекламували твори поета Т.Г. Шевченка в день його народження

387
0

“Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене — совість і закон”

Під цими словами Ліни Костенко може підписатися кожен із нас. Яке то щастя, що Господь послав нам Шевченка, виразника голосу народу, апостола правди і свободи.

Шевченко, його творчість завжди є актуальними і неоціненними для усіх часів та поколінь. Тому ми пам’ятаємо про таку важливу дату, як день народження Кобзаря, як і кожного дня про вагу та вплив його творчості на українців.

Саме 9 березня, у день народження Великого Кобзаря, біля погруддя Тарасові Шевченку розпочалась акція “Вільний мікрофон” — “Єднаймо душі словом Кобзаря”, яку організували відділ культури, молоді та спорту, відділ освіти та Жовківська районна бібліотека для дітей. Відтак кожен поціновувач поезії Кобзаря мав можливість продекламувати твори поета. Поезію Шевченка читали школярі Жовківських шкіл № 1, № 2, а також діти зі Староскварявської школи, дорослі теж приєдналися до читання.

Щовесни, коли тануть сніги,

І на рясті просяє веселка,

Повні сил і живої снаги,

Ми вшановуєм пам’ять Шевченка.

Наступного дня Жовківська ЦРБ провела літературні читан-ня «Шевченко — наш. Він для усіх століть». У заході взяли участь  учні 5-Б, 7-Б, 8-Б кл. Жовківської ЗОШ № 3 (вчителька української мови і літератури Наталія Думич) та жителі Жовківщини. Усім шанувальникам Шевченкового слова ЦКС «Анісія» презентувала солодкі подарунки. Урочисто звучала безсмертна поезія великого Кобзаря, а завершився захід спільним виконанням пісень на слова Т. Г. Шевченка.

Наш кореспондент