Головна Спорт В Жовкві відбувся чемпіонат з футзалу

В Жовкві відбувся чемпіонат з футзалу

436
0

Переможці — з Рави-Руської, Старої Скваряви і В’язови

Десятий ювілейний чемпіонат Жовківщини з футзалу вже став історією. У міжсезоння змагань на зелених стадіонах її писали шанувальники малого футболу у спортзалі Жовківської ДЮСШ. Справжня чоловіча спортивна боротьба стала окрасою багатьох безкомпромісних поєдинків, де були і торжество перемог, і гіркота поразок, і прояви майстерності, якою так багата гра мільйонів.

Організатором захопливого видовища та пропагандистом здорового способу життя виступив відділ культури, молоді і спорту Жовківської РДА (О. Калиновська) за посильного сприяння Жовківської ДЮСШ (Б. Багрій).

Понад три місяці спортсмени району, що представляли три ліги — вищу, першу та другу у трьох десятках команд — змагались за визначення найкращих. За цей період, із перервами на зимові свята, проведено понад п’ять сотень поєдинків, за перебігом яких спостерігала чисельна аудиторія вболівальників.

Підсумкова таблиця серед змагунів ІІ ліги засвідчила беззаперечну перевагу футболістів із В’язови. У їхньому активі — 52 завойовані очки, що на 8 більше від срібних призерів — лавриківських спортсменів. Стільки ж балів здобули і футзалісти із Бору Кунинського, та за гіршою різницею забитих і пропущених м’ячів змушені задовольнитися бронзовими медалями.

Шістдесят разів Віталій Циквас із ФК «Гульдман» зумів влучно вразити ворота суперників, відтак його визнано кращим бомбардиром ліги. Кращим воротарем тут став Ігор Качмар із Бору Кунинського, а в’язівець Юрій Гумен — кращим гравцем.

Напруженою та видовищною була суперечка за нагороди у І лізі. До останнього туру важко було передбачити трійку призерів. Утім змін у розподілі нагород не сталося. Фаворити здолали своїх суперників і розташувалися на п’єдесталі, як і в турнірній таблиці перед останнім туром: перша сходинка — ФК «Стара Скварява» (40 очок), друга — ФК «Розточчя» (Жовква, 38 очок), третя — ФК «Городжів» (37 очок). До слова, староскварявці вперше в своїй футзальній історії стали чемпіонами. Тут варто відзначити надійну гру голкіпера Івана Мариняка, завдяки якому команда пропустила найменше м’ячів у лізі. Староскварявця Віталія Мариняка визнано найкращим першоліговим гравцем; забивши аж 65 голів, кращим бомбардиром став Тарас Хитрень із Нової Кам’янки; Віталій Берник із Нового Села названий кращим воротарем.

У вищій лізі перемогу святкували рава-руські футболісти. Тільки за різницею забитих та пропущених голів поступились їм гравці ФК «Жовква», посівши другу сходинку. «Бронза» — у футболістів об’єднаної команди Ситихова і Смерекова.

Найбільше голів у ворота суперників провів Олег Макара із ФК «Ситихів/Смереків», тож він — найкращий форвард першості; жовків’янин Андрій Карплюк отримав звання «кращий воротар»; кращим футболістом визано Максима Комарця зі ФК «Рава-Руська».

Минулої суботи у залі, яку люб’язно надала Жовківська районна рада, відбулось урочисте нагородження переможців та призерів футзальної першості району. Привітати спортсменів прийшли голова ЖРР Роман Горбань, начальник відділу культури, молоді і спорту Ольга Калиновська, директор ДЮСШ Богдан Багрій, від яких вищезгадані футболісти і капітани команд отримали величаві кубки, медалі різного штибу та грамоти, а ще теплі, подячні слова. Не обійшли увагою організатори і суддівську колегію. Відзнаки отримали арбітри матчів чемпіонату Іван Демчишин, Микола Яцків, Володимир Мариняк, Володимир Блащак, Ігор Жук, Тарас Паска, Олег Цикало.

Футбол і його менший брат фут зал як соціальне явище — вкрай потрібні та корисні. Безумовно, не всі з тих, що є їх шанувальниками, стануть професійними гравцями. Але вони неодмінно виростуть справжніми громадянами України, сильним духом, із чистими і світлими намірами.

Ми ж вболіваймо за футбол і радіймо перемогам наших футболістів. 

Ярослав Глутковський