Головна Культура В Жовкві відбувся виховний захід під назвою «Я молюсь до Тебе, мій...

В Жовкві відбувся виховний захід під назвою «Я молюсь до Тебе, мій Боже»

396
0

Я молюся до Тебе, мій Боже…

Напередодні величного релігійного свята Воздвиження Чесного Хреста в конференцзалі монастиря оо. Василіян педагогічний колектив Жовківського НРЦ «Злагода» провів виховний захід під назвою «Я молюсь до Тебе, мій Боже». Спрямований він на національно-патріотичне та духовне виховання учнів закладу.

Сцену прикрасили національним прапором та плакатами із висловами президента України П. Порошенка «Армія. Мова. Віра», що підкреслювало значимість виховного свята. Урочистість розпочав учень 7 Б класу Іванко Буфан віршем «Я молюся до Тебе, мій Боже». Любомир Кравчишин (6 клас), Вікторія Федишин (5-Б) і Тетяна Леськів (6), Олег Тріль прочинали мовою жестів поезії, Тетяна Земко (11) та Сергій Кобрин (5) виконали пісню «Вогник доброти». Притчу про Божу милість розказали Роман Скоропад та Іванко Буфан, а уривок із 50-го Псалому — учитель-вихователь Ігор Полуситок. У його виконанні прозвучали пісні «Голгофа» та “Плакала калина”.

Своїми спогадами про події на сході України поділилися учасник
бойових дій на Донбасі у 2015 р., сапер 43-ї спеціальної артилерійської бригади Богдан Голуб та військовий капелан, сотрудник при храмі Пресвятого Ісусового Серця м. Жовкви отець Михайло. Школярі почули правдиві історії про російсько-українську війну ХХІ століття.

Свято завершилося духовним гімном «Боже великий, єдиний» у виконанні школярів, учителів та гостей.

Наш кореспондент