Головна Культура Завершився євротиждень велотуризму на Жовківщині

Завершився євротиждень велотуризму на Жовківщині

419
0

Минулої суботньої, напрочуд спекотної днини районний Народний дім м. Жовкви підводив підсумки XI Європейського тижня велосипедного туризму  «ECTW-2015». Учасники Євровелотижня спільно з державними керівниками всіх рівнів, які організували цей захід, зібралися для нагородження найбільш витривалих велотуристів.

— Зліт був плідним на зустрічі та знайомства, цікаві мандрівки, яскраві враження, змагання, конкурси і творчі вечірні програми, — такими словами розпочали ведучі підсумковий вечір європейського велотуризму на Львівщині. З привітальним словом до присутніх звернулися — уповноважений посол України, президент Федерації спортивного туризму України (ФСТУ) Валерій Цибух, президент Європейського Союзу велосипедного туризму П’єр Розе, член Польського товариства туристично-краєзнавчого Міхал Рачинський, голова Жовківської РДА Надія Щур та голова Жовківської районної ради Тадей Швай, мер міста Жовкви Петро Вихопень і голова Оргкомітету Федерації спортивного туризму України з підготовки та проведення ЄТВТ-2015 Тарас Пахолюк, який, окрім промови, ще й вручив від імені оргкомітету подарунки та грамоти наймолодшим, найстаршим та командам учасників велотуру.

Найбільше грамот отримали команди з Калуша, Запоріжжя, Вінниці, Чернівців, Луцька, Києва та Кременчука. Другими стали команди з сусідньої Республіки  Польщі.

Продовжилося святкування виступами кращих творчих колективів Жовківщини.

«Результат перевершив усі очікування: програма зльоту виявилась насиченою та розмаїтою, велотраси — захоплюючими та багатими на історичні й архітектурні пам’ятки, а товариство зібралося загартоване до бездоріжжя, дощу та холоду, а також до жартів, співів та танців до світанку. До кінця зльоту панувало особливе піднесення духу й тепла «сімейна» атмосфера, як у великій дружній «велосипедній родині», — своїми враженнями поділився Міхал Рачинський, легендарний польський велотурист. 

Юлія ПРОЦ.

Світлина Зоряни Гумницької.

P.S. Доречно додати або ж наголосити, що організація такого масштабного зльоту вимагала від організаторів більше відповідальності. Адже вони не врахували декількох нюансів. По-перше, подячного слова не було сказано на адресу Народного дому, відділу культури та туризму Жовківської РДА, вони найбільше доклали праці і зусиль для гарного відпочинку велотуристів. По-друге, організатори перечислювали безліч медіа-партнерів, які висвітлювали усі веломаршрути, а місцеву газету і сайт «Моя Жовківщина» чомусь названо не було.