Головна Спорт Кіокушинкай карате як стиль життя

Кіокушинкай карате як стиль життя

352
0

Президент Жовківської районної організації Кіокушинкай карате Мирослав Петрович Овчар, студент Львівського державного університету фізичної культури, тренер Всеукраїнської організації карате, чорний пояс ІІ дан.

— Розкажіть, як розвивається карате у Жовківському районі?

— Спостерігається масове зацікавлення карате. Батьки все більше розуміють, що дитина мусить чимось займатися. Спорт – запорука здоров’я. Відповідно, карате як універсальний вид спорту на першому місці.

— До якої організації ви належите?

— Ми належимо до Міжнародної організації ІКО – 1, яку створив Масутацу Ояма. В Україні ми входимо до Бранчу шиханів В. П. Матюшина (5 дан) та А. П. Матюшина (5 дан) м. Дніпропетровськ.

— Яка ваша історія Кіокушинкай карате?

— У карате я з 1992 року. На моєму життєвому шляху було два тренери – це К. В. Квашнін (2 дан), у якого я навчився бути сильним, стійким та витривалим. Другим тренером став М. С. Глєбов (3 дан), який навчив мене техніки, адже  без техніки карате стає непрактичним. Удари не досягають цілі, велика втрата сили на неправильні рухи.  Без техніки карате подібне «до дерева, яке не приносить плодів».

— Ви досягли великого успіху в карате, адже чорний пояс – це велике визнання у всьому світі?

— Так, у мене є міжнародний сертифікат чорного пояса, з яким я можу працювати в будь-якій країні світу. Але я хочу працювати в Україні, виховувати здорову українську націю. У 2014 році, під час проходження міжнародної школи Кіокушинкай карате, я пройшов дан-тест на ІІ дан, в якому провів 24  бої. Потрібно розуміти, що тільки наполеглива праця дає результат. З дитинства навчився досягати всього сам. Можу похвалитися тим, що в 16 років під час Козацьких забав в день Незалежності України підняв 16-кілограмову гирю 150 разів. А в 10 класі Сопошинської школи під час змагань з підтягування на перекладені — підтягнувся 53 рази.

— Яке ваше життєве гасло?

— Моє гасло «Прийшов, Побачив, Переміг».

— Які ваші плани?

— З 11 липня 2015 р. до 16 липня 2015 р. учні Жовківської організації карате відпочивали у міжнародному таборі м. Дніпропетровська. 24 серпня 2015 р.
– показові виступи, присвячені Дню Незалежності України. 20 вересня 2015 р. в м. Жовкві відбудеться  4 відкритий чемпіонат Жовківського району з Кіокушинкай карате.

— Де проходять тренування?

— Тренування проходять у  м. Жовкві, школа № 2 (за Просвітою) у понеділок, середу та п’ятницю на 16:00; у смт. Куликові — у вівторок, четвер та суботу о 16:00; у с. Дорошеві — у вівторок, четвер о 18:30 та суботу о 14:00.

Потрібно сказати, що у нас займається близько 50 дітей із м. Жовкви, сіл: Дорошів, Нове Село, Куликів, Смереків, Сопошин, Глинсько, Добросин. Наша організація працює як одна з найбільш організованих спортивних організацій. Заняття проводяться постійно, на яких приділяється велика увага поведінці на вулиці, адже, карате передусім призначене для самозахисту та поваги до старших.

— Що б ви хотіли сказати батькам, в яких є діти?

— Хотів би запросити їх на заняття з карате і запевнити їх, що їхні діти виростуть справжніми людьми, які знайдуть вихід з будь-якої ситуації. Основною метою є боротьба зі шкідливими звичками, зміцнення здоров’я.

Останнім часом гострою проблемою є те, що діти замість того, щоб займатися спортом, сидять за комп’ютерами, грають різні ігри. Тому живуть в  віртуальному світі. Проблемою є мала рухливість, викривлення хребта. Батьки повинні розуміти, що систематичні заняття роблять дітей здоровими.

Довідка за телефоном:

097-76-81-544.

Наш кореспондент.