Головна Спорт 19-річна Соломія Лукачук – найкраща спортсменка Львівщини у жовтні

19-річна Соломія Лукачук – найкраща спортсменка Львівщини у жовтні

200
0

Традиційне щомісячне голосування членів колегії управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації та членів виконкому відділення НОК України у Львівській області визначило найкращого спортсмена Львівщини за підсумками жовтня 2020 року.

Ним стала майстер спорту України, одна з найкращих велосипедисток Львівщини, 19-річна Соломії Лукачук. Велосипедистка є вихованкою ДЮСШ № 9 міста Львова та студенткою 3 курсу Львівського фахового коледжу спорту.

Жовтень став особливо продуктивним для велосипедистки — на початку місяця у Львові на чемпіонаті України з велоспорту на треку, який організовувало управління фізичної культури та спорту, Соломія здобула золоті медалі у гонці темпо та командному спринті та срібну медаль у командній гонці переслідування.

Також у жовтні Соломія разом з іншою представницею Львівщини, Юлією Бірюковою, посіли четверте місце у командній гонці переслідування на дистанції 4 кілометри у складі збірної України на молодіжному чемпіонаті Європи з велоспорту на треку.

«Цьогорічна велоосінь на Львівщині загалом була дуже продуктивною: ми провели вже традиційну «Львівська Сотку», Відкритий командний чемпіонат України в багатоденній та парній гонках з велоспорту на шосе, багатоденну гонка TOUR de ONUR та чемпіонат України з велоспорту на треку. Сумарно у цих заходах взяли участь понад 1000 аматорів та професіоналів велоспорту з різних куточків України і навіть Польщі», – розповів керівник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Варто зазначити, що найкращими тренерами у жовтні, відповідно, стали Євген Панік та Андрій Каргут.