Головна Спорт Великий велотуризм — у Жовкві

Великий велотуризм — у Жовкві

335
0

Проведення Європейського тижня велосипедного туризму, який відбудеться 12-19 липня 2015 р. на теренах Жовківщини, вже сьогодні поставлено на серйозну підготовчо-організаційну основу.

Це підтвердило чергове засідання оргкомітету, яке відбулося на минулому тижні. Засвідчили важливість заходу голова Жовківської районної ради Тадей Швай, перший заступник голови РДА Надія Щур, міський голова м. Жовкви Петро Вихопень, голова Львівської обласної федерації спортивного туризму Тарас Пахолюк, заступник голови Львівського обласного оргкомітету з питань проведення європейського тижня велотуризму у Жовкві Олексій Сопілко, директор Державного історико-архітектурного заповідника у м. Жовкві Володимир Герич, завідувач сектору молоді і спорту РДА Ольга Калиновська, головний спеціаліст цього сектору Андріан Керницький, головний спеціаліст відділу культури і туризму РДА Галина Фесюк, директор дитячого центру оздоровлення, відпочинку і туризму "Росинка" Лука Павлюк, директор готелю "Парк" Наталія Клепач, редактор часопису "Відродження" Євген Вегера — люди, безпосередньо дотичні до важливого заходу.

"Кожен день наближає нас до цієї великої велосипедно-туристичної події і безумовно, зобов’язує докласти усіх зусиль, аби пройшли ці сім днів на належному організаційному рівні, аби Жовківщина гідно виглядала в очах зарубіжних велотуристів", — закликав до плідної праці присутніх голова райради Тадей Швай у попередньому слові.

Про значимість майбутнього євротижня говорить той факт, що вперше його проводить країна із пострадянського простору, та вперше він відбуватиметься за межами територій країн Євросоюзу. Десять попередніх зльотів приймали саме вони. І від того, як ми потанемо в очах іноземців, залежатиме, чи буде в нас можливість ще раз зустріти прихильників велотуризму із Європи. І навіть попри те, що нам дали можливість остаточну відповідь оголосити після президентських виборів (можемо відмовитись, зважаючи на політичну ситуацію), вже сьогодні зрозуміло: ми не зупиняємо підготовчих робіт, адже на кону — репутація не тільки району та області, але й усієї країни. Підтвердженням цьому є випуск двох флаєрів з необхідною інформацією про дати та місце проведення, зовнішньою рекламою історико-архітектурної спадщини Жовкви та Львова. З нею зможуть ознайомитися учасники цьогорічного зльоту у Португалії, які згодом завітають на Жовківщину (близько 1500 людей). Найближчим часом буде у такому ж форматі створений путівник — проспект зльоту на трьох мовах. Серед головних підготовчих заходів — ремонти доріг, прокладання велосипедних стежок, якими пролягатиме велосипедний маршрут. Готується також промоційний фільм про місто, місце проведення зльоту, про розвиток жовківського велотуризму.

Учасники зустрічі ознайомилися із програмою велосипедного тижня, де головний акцент поставлено на екскурсії, культурно-розважальні програми, народні гуляння, посиденьки біля вогнища тощо.

Оргкомітет, вислухавши присутніх, дав доручення керівникам відповідних структур надати пропозиції щодо залучення волонтерів, облаштування місць масового перебування осіб (наметове містечко, стоянка кемпінг-караванів), забезпечення учасників Євротижня сувенірною продукцією та інше.

До початку жовківського зльоту євротуризму залишилось не так вже й багато часу. Аби впоратись, слід кожному з усією відповідальністю поставитись до покладених обов’язків, зважаючи на вагомість та масштаби заходу. Маємо надію, що за допомогою активних людей, за підтримки влади на всіх рівнях євротиждень велотуризму на Жовківщині пройде на належному рівні.