Головна Спорт Майстер-клас від «ветеранів» Жовківщини

Майстер-клас від «ветеранів» Жовківщини

759
0

17 грудня, напередодні свята Миколая у Жовківському більярдному клубі «Француз» відбувся турнір серед ветеранів більярдного спорту. У змаганні «Вільна піраміда» («американка») брало участь восьмеро учасників, які продемонстували свої навики та у здоровій конкуренції довели, що стара школа більярду у Жовкві має великий потенціал.

Організатором та меценатом турніру був власник більярдного клубу «Француз» Олег Адамович Васильчук. Свою меценатську підтримку також надав житель м. Жовкви Андрій Батючок. Основною метою проведення цього змагання була популяризація більярдного спорту серед молоді Жовківщини на прикладі ветеранів.

Змагання з більярду розпочались о 12.00 год. і тривали майже цілий день. Відповідно до регламенту турніру, спочатку було проведено жеребкування, в якому спортовці дізнались про своїх суперників. Змагались більярдисти за досить специфічною «сіткою» турніру. Свою більярдну майстерність того дня демонстрували присутнім Роман Сокальчук, Віталій Лозовський, Володимир Сіянчук, Григорій Волинець, Олександр Стицишин, Леонід Сипухін, Роман Пікловський та Олег Пікловський. Серед учасників турніру був і учасник АТО Володимир Сіянчук, а вік найстаршого більярдиста-ветерана Романа Сокальчука — 89 років.

Від першої і до останньої партії у змаганнях спортсменів вирували справжні, по-спортивному приємні емоції та пристрасті. У завзятій боротьбі більрдисти-ветерани показали гідний рівень своїх спортивних навиків та довели, що в них є чому повчитися й молоді. Перемогу у турнірі святкував Роман Пікловський, який у непростій боротьбу переміг у фіналі Леоніда Сипухіна, котрий посів друге місце. На почесній третій сходинці опинився Володимир Сіянчук.
Опісля змагань усі учасники були нагороджені почесними грамотами, а переможці — медалями та грошовими преміями. За перше місце — 700 грн., друге — 500 грн., за третє — 300 грн. Подяку учасникам турніру висловив Олег Васильчук та побажав учасникам нових спортивних вершин, здоров’я та наснаги до чергових спортивних викликів. Із приємними враженнями спортовці дуже тепло та щиро подякували організаторам та вболівальникам за підтрримку і надану можливість показати свою більярдну майстерність.

Популяризація спорту серед молоді є вкрай важливим чинником для розвитку майбутього нашої держави та Жовківщини зокрема. Дуже приємним є і той факт, що в нашому регіоні є такі небайдужі люди, які підтримують та розвивають спортивну інтеграцію рідного району. Яскравим підвердженням є проведений турнір із більярдного спорту серед ветеранів нашого краю.

Віталій СЛУКА.