Головна Спорт Максим Козицький вручив грошові винагороди призерам ХІ Всесвітніх ігор зі Львівщини

Максим Козицький вручив грошові винагороди призерам ХІ Всесвітніх ігор зі Львівщини

179
0

На Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту у Бірмінгемі (США) Україна посіла третє загальнокомандне місце.

Сьогодні, 26 липня, начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький зустрівся зі спортсменами зі Львівщини, які представили Україну на ХІ Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту.

З 7 по 17 липня в Бірмінгемі (США) відбулися ХІ Всесвітні ігри з неолімпійських видів спорту, на яких Україна посіла третє загальнокомандне місце, здобувши 16 золотих, 12 срібних та 17 бронзових нагород. На цих комплексних змаганнях Україну представляли 103 спортсмени у 32 дисциплінах, зокрема 12 спортсменів зі Львівської області, у трьох видах спорту.

За підсумками змагань представники Львівщини вибрали одну срібну та одну командну бронзову нагороду. Зокрема срібним призером ХІ Всесвітніх іграх з карате став Станіслав Горуна. Бронзовими призерами зі спортивної акробатики стали: Станіслав Кукурудз, Юрій Пуш, Юрій Савка та Тарас Яруш.

«Дуже приємно зустрітися з вами. Людьми, яким ми завдячуємо тим, що на 11-их Всесвітніх іграх представники десятків країн 45 разів побачили український прапор, 16 разів гості та спортсмени почули звучання гімну України. Ви демонструєте те, чого можна добитися завдяки важкій та невтомній праці. Ви своїм прикладом надихаєте молодь до нових звершень та мотивуєте її закінчувати усе розпочате», – наголосив Максим Козицький.

Станіслав Горуна від імені усіх спортсменів подякував очільнику Львівщини за теплий прийом.

«Ми робимо те, що маємо робити і нічого більше. Дякуємо, що прийняли нас та знайшли час, адже ми повернулися з важливих змагань із серйозним результатом, а ніхто навіть і не звернув уваги. Ви є першим, за що ми вам надзвичайно вдячні. Знаємо, що у вас зараз надзвичайно багато роботи і попри свій щільний графік ви знаходите час для святкування перемог не лише на фронті, але й далеко в тилу», – сказав Станіслав Горуна.

Максим Козицький також вручив сертифікати на грошові винагороди усім спортсменам та тренеру Львівської команди зі спортивної акробатики Костянтину Кукурудзу.

Зазначимо, збірна України встановила історичні рекорди на Всесвітніх іграх-2022, вперше фінішувавши у трійці медального заліку. Попереднім найкращим результатом було 5 місце на Всесвітніх іграх-2017 в Польщі. Наша збірна також виборола рекордні для себе 45 медалей, у той час як попередній максимум становив 29 медалей. Також Україна здобула найбільшу кількість золотих винагород за історію участі у Всесвітніх іграх – 16 проти попереднього рекорду у 10 медалей.