Головна Спорт На Жовківщині проходив районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»

На Жовківщині проходив районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»

163
0

Щоб бути успішними в усьому

Упродовж 2-3 травня  проходив районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Головною місією цієї гри є створення виховного простору, спроможного забезпечити формування універсальної особистості, для якої глибинним сенсом є почуття патріотизму.

Учасниками гри є джури — молоді юнаки та юначки, які йдуть шляхом українського воїна-козака — здобувають знання, вміння, навички, щоб бути успішними у всьому. Сама гра відрізняється від інших, насамперед спортивних, тим, що спрямована не на змагання, а на творчу співпрацю з дітьми та молоддю впродовж року, спільну роботу учнів, педагогів, батьків, представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

Цьогорічне відкриття змагань відбулося на території Жовківської автошколи ТСОУ. Учасники змагань — 11 згуртованих команд — підняли прапор та виконали гімн України. До 9 команд зі Жовківщини радо приєдналися гості зі сусідньої Сокальщини — команди Тартаківського НВК ( керівник Іван Булка) та Сокальського ліцею № 1 (кер. Євген Матвіїв). Наш район представляли юнаки і дівчата зі Жовківських шкіл № 1, № 2 та № 3, з Рава-Руських ліцею та школи № 2, Туринки, Магерова, Деревні та Жовківського РЦТ.

Змагання проходили на території Жовківського районного дитячого центру оздоровлення, відпочинку та туризму «Росинка», куди після офіційної частини переїхали учні разом зі своїми наставниками. Команди розселились у колибах. Усі мали зі собою необхідне спорядження для проживання та інвентар для самостійного приготування їжі у польових умовах.

Позитивно налаштована молодь з неабияким натхненням до перемоги змагалась у таких видах: впоряд (стройова підготовка), стрільба, «рятівник», дужання на линві, «відун» (змаги на знання історії УПА), козацькі перегони та ватра «Слава Героям!». За сумою набраних у підсумку очок і визначилися переможці: першою стала команда Жовківського ЦТ (хлопці зі Жовківської ЗОШ № 1 та дівчата з Зіболківської школи, керівник гуртка «Джура»  Олег Гупало), на другому місці — команда Жовківської ЗОШ № 2 (кер. Віктор Мозговий), третіми були юні з Рава-Руського ліцею (кер. Микола Музика).

Кубки, медалі, грамоти, незабутні емоції та пам’ятне спільне фото – все це та багато іншо-го позитивного залишиться у спогадах дітей та дорослих про цьогорічну зустріч у «Росинці».

Підготувала Надія БАЙБУЛА