Головна Спорт На Жовківщині відбувся тренінг для майбутніх велогідів

На Жовківщині відбувся тренінг для майбутніх велогідів

195
0

«РовеЛове Розточчя — разом попри кордони»

Дитячий центр туризму “Росинка” як туристичний осередок на Жовківщині  бере активну участь у реалізації заходів програми транскордонного співробітництва PL-BY-UA 2014-2020.

Туристичний клуб «Росинка» спільно з громадською організацією «Асоціація гірських провідників «Ровінь» долучились до реалізації проекту «РовеЛове Розточчя — разом попри кордони», що співфінансується Європейським Cоюзом.

19-20 жовтня на базі дитячого центру відбувся тренінг для майбутніх велогідів у межах реалізації проекту, що включав курс теоретичних занять та практичний курс (велотур) маршрутом шляху.

Участь у тренінгу взяли 28 учасників, зокрема спеціалісти туристичного супроводу, представники природоохоронних організацій, державних органів влади.

Під час теоретичних занять слухачі ознайомились із основними
положеннями проекту, історичними, природними та культурними особливостями Розточчя. Особлива увага приділена вивченню основ організації велоекскурсій, забезпеченню безпеки, технічному супроводу веломандрівки.

Звичайно, найцікавіша — практична частина. Учасники подолали понад 60 км велосипедом мальовничими шляхами української частини центрального велосипедного маршруту Розточчя (ЦВМР).

Захід організовано за фінансової підтримки Департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації в межах реалізації проекту «РовеЛове Розточчя — разом попри кордони», що співфінансується Європейським Cоюзом. Варто сказати, що начальник департаменту відзначив керівника краєзнавчого гуртка «Компас» Тараса Козака за перемогу у екологічному конкурсі «Ровером по Розточчю».

Особлива вдячність за допомогу в організації М. В. Кубаю (ДІАЗ у м. Жовкві), Івану Горбацю (ГО АГП «Ровінь»), Осипу Тарасович, Олександру Шевченку, Олександр Нужному, Марії  Калашниковій, мандрівнику, велотуристу Андрію Парамонову, працівникам дитячого центру «Росинка» за підготовку та створені комфортні умови.

Заходи проекту тривають, попереду цікава і серйозна робота. Долучайтесь!