Головна Спорт Знову в жовківчанок – «Золотий колос України»

Знову в жовківчанок – «Золотий колос України»

322
0

Із тріумфом повернулася жіноча жовківчанська футбольна дружина «Розточчя» зі Скадовська, де завершилися всеукраїнські фінальні змагання першості ВФСТ «Колос» АПК України з футболу на Кубок «Золотий колос України» серед дівчат 2003-го – 2004-го років народження. Наші землячки вдруге поспіль завоювали найвищі нагороди, попри те, що цього разу вели суперечку із старшими на рік футболістками з усієї України. Тож, як зауважив головний тренер дружини Ігор Савка, є перспектива повторити нинішній успіх і в наступні роки.

У фінальних змаганнях упродовж тижня боролися гравчині із Донецької, Житомирської (дві дружини), Херсонської, Полтавської, Хмельницької та Львівської, яку представляли жовківчанки, областей. Аби визначити дружину-переможця, було проведено одноколовий турнір.

Наші землячки провели всі поєдинки на одному подиху, не залишивши жодних шансів суперницям. Вони здолали спортсменок «Полісяночки» (Житомирщина) – 3:0, «Колоса» (Херсонська область) – 1:0, «Лідера» (Полтавщина) – 2:0, «Багіри» (Донеччина) — 1:0 та «познущалися» над футболістками  «Колоса» з Хмельниччини (4:0) і «Вікторії» з Житомирської області (5:2). Відтак піднялися на найвищу сходинку п’єдесталу. На другому місці – «Багіра», третіми стали дівчата «Вікторії».

Було визначено також і кращу гравчиню турніру. Відрадно, що нею стала представниця жовківчанської дружини – школярка зі Старої Скваряви Тетяна Гадада. Попри те, що дівчина захищала ворота «Розточчя», вона «умудрилася» ще й забити 7 голів: два – з пенальті, чотири – зі штрафних і один –  із гри.

Заслужені слова похвали та нагороди отримали всі переможниці та призерки Кубка «Золотий колос України». Голова центральної ради ВФСТ «Колос» АПК України О. П. Мендусь відзначив також і наставника нашої дружини Ігоря Савку.

Всеукраїнською звитягою жовківчанки завдячують і спонсорам, завдяки яким стала можливість поїздки на турнір. «Спасибі» належиться ТЦ «Росана» (керівник Р. Гапон), ПП «Наша» (керівник  І. Жук) та депутату районної ради Володимиру Федюку.

Тарас НЕВГАМОВНИЙ.

На світлинах: краща гравчиня Тетяна Гадада; дружина-переможець – «Розточчя» зі Жовківщини.