Головна Спорт Приносячи неоціненну користь здоров’ю

Приносячи неоціненну користь здоров’ю

255
0

Деякі люди пробують різні методи оздоровлення, починаючи від народних, закінчуючи медикаментозними, відвідують фітнес-клуби і басейни, займаються йогою або очищають організм. А є категорія людей, яким для підтримки здоров'я вистачає простого — їзди на велосипеді.  Заняття велосипедним спортом з дитинства приносить неоціненну користь здоров’ю в подальшому житті людини.

5-6 вересня у древній Жовкві проходив 14-й відкритий чемпіонат Львівської області з велосипедного спорту на шосе, присвячений пам’яті заслуженого тренера України, майстра спорту Збігнєва Керницького.

Позаминулої суботи о 15.00 год. на площі перед будівлею Жовківської районної ради та Жовківської РДА відбулося урочисте відкриття змагань, у якому взяли участь голова Жовківської РДА Надія Щур, головний спеціаліст управління молоді та спорту Львівської ОДА Орест Куценко, віце-президент федерації велосипедного спорту Львівської області, головний суддя цих змагань Володимир Набойщіков,  завідувач сектору молоді та спорту Жовківської РДА Ольга Калиновська, родичі Збігнєва Керницького, які побажали учасникам велогонок перемог.

Змагання проводилися у двох видах: індивідуальна гонка на дистанції 10 км та гонка-критеріум — 12, 20 і 28 км, в залежності від віку спортсменів. Згідно затвердженого положення у перегонах взяли участь усі охочі. Найменший учасник — восьмирічний Олег Томак (м. Жовква), а найстаршою стала Софія Ясногурська зі Львова – 75 років. І складні погодні умови анітрохи не злякали учасників змагань, лише додали азарту та спортивної злості. Як сказав учасник змагань Артем: «Погода кинула нам виклик. Ми з нею сперечатися не будемо, але і здаватися – не збираємося!».

У цьогорічних велогонках брали участь спортсмени з Республіки Польщі, міст Жовкви, Львова, Тернополя, Червонограда, Дрогобича та Закарпатської області.

Учасники змагань, які посіли 1, 2, 3 місця, отримали медалі, дипломи та грошові винагороди від організаторів велогонок.

Цікаве велосипедне суперництво відбулося за сприяння південно-західного регіонального управління «ПЗУ – Україна» та датської компанії.

Кращими спортсменами Жовківського відділення велосипедного спорту, які показали відповідні результати, стали: Роман Селіверстов – ІІ місце, Віталій Купецький – ІІІ місце, Володя Руснак та Дмитро Кожушко – ІІІ місце, і, що дуже відрадно, у два дні змагань перше призове місце здобував Андрій Ганзін (на світлині — у центрі) у своїй віковій категорії.

Змагання проводились також з нагоди святкування Дня фізичної культури та спорту в Україні.                                                     

Зоряна ГУМНИЦЬКА.