Головна Спорт Змагались юні шахісти Жовківщини

Змагались юні шахісти Жовківщини

223
0

Наприкінці року, завдяки наполегливості директора шахово-шашкового клубу «Дебют» Володимира Копцюха, за сприяння спорткомітету Жовківської РДА (керівник Ольга Калиновська) і РО ВФСТ «Колос» (голова Ігор Савка) вдалось провести довгоочікувану першість Жовківського району з шахів серед школярів.

Юні шахісти змагались в трьох вікових категоріях. У турнірі серед учасників віком до 13 років і молодших перше місце, лише за допомогою додаткових бліц-партій, вдалось вибороти учневі Потелицької ЗОШ Роману Сиротову. Призерами цієї групи також стали: учень Жовківської ЗОШ № 3 Олег Островський та школяр Староскварявської ЗОШ Максим Індруський. Усі переможці набрали однакову кількість очок: 6 із 7.

В іншій групі учасників віком до 11 років і молодших впевнену перемогу здобув вже досвідчений шахіст, учень Рава-Руської гімназії, третьорозрядник Денис Кушнір з абсолютним результатом 6 із 6. Наступні нагороди розділили між собою учні Жовківської ЗОШ № 3 Дмитро Шевчук і школяр Рава-Руської ЗОШ № 1 Роман Кусий з результатами 5 із 6 та 4 із 6 очок відповідно.

Серед наймолодших учасників турніру (2006 року  народження і молодших)  перемогу святкував учень 2 класу Рави-Руської Маркіян Сало з результатом 6, 5 із 8. Друге місце несподівано завоювала дівчинка, учениця 2 класу Жовківської ЗОШ № 2 Юлія Звір, в активі якої 6 очок із 8. Третім призером став Артем Климко, третьокласник Жовківської ЗОШ № 3, набравши 5 пунктів з 8. Впевнену гру продемонстрував і наймолодший "гросмейстер", учень 1 класу Жовківської ЗОШ № 1 Роман Покора, який з результатом 4,5 з 8 став четвертим. Всі призери турніру виконали початковий норматив ІV спортивного розряду.

У змаганнях серед дівчат-шахісток переконливу перемогу здобула учениця Рава-Руської гімназії Анастасія Кушнір з абсолютним результатом 7 очок із 7 можливих. Справжньою сенсацією змагань стало друге місце, завойоване талановитою першокласницею Рава-Руської ЗОШ № 1 Соломією Казюк, яка відзначилась 6 очками із 7. До речі, в переддень цих змагань, Соломія виборола і друге місце у Львівській області серед дівчаток 2008 р. н. і виконала норматив ІІІ спортивного розряду. А третє місце у змаганні посіла учениця Рава-Руської гімназії Соломія Іванець, її результат – 5 очок із 7.

В головному турнірі, в якому брали участь найсильніші юні шахісти Жовківщини, перемогу здобув учень Рава-Руської ЗОШ №1 Максим Брегін із результатом 6 з 7 пунктів, що, відповідно до правил змагань, дозволило йому виконати норматив І спортивного розряду. Призерами турніру стали Максим Індруський та Денис Кушнір, які набрали по 5 очок із 7. На жаль, цей турнір був затьмарений неспортивною поведінкою деяких його учасників, за що вони будуть відсторонені від участі в змаганнях у 2015 році.

Усі переможці, а це в основному вихованці Рава-Руського  БДЮТ (тренер Т. Г. Горячий) та Жовківської ДЮСШ «Юність» (тренер В. С. Копцюх) були нагороджені Кубками чемпіонів, медалями і дипломами від організаторів турніру. На закритті змагань були висловлені побажання Жовківському відділу освіти, зокрема, плідно сприяти та залучати дітей до занять шахами в школах району, а провідні шахісти ШШК «Дебют» готові підтримати їх можливі ініціативи.