Головна Спорт В місті Белхатові (Республіка Польща) відбулися III Міжнародні спортивні змагання представників партнерських...

В місті Белхатові (Республіка Польща) відбулися III Міжнародні спортивні змагання представників партнерських регіонів

346
0

7 червня 2014року в місті Белхатові (Республіка Польща) відбулися III Міжнародні спортивні змагання представників партнерських регіонів. Вони відбувались серед депутатів різних рівнів та працівників адміністрацій районів,які є партнерами Белхатовського повіту.

У 2007 році була підписана угода про співпрацю між Жовківським районом України та Белхатовським повітом Республіки Польщі. Ця угода передбачає співпрацю в галузі освіти, медицини,культури, спорту та представниками влади і самоврядування. Партнерами Белхатовського повіту поряд із нашим районом є 5 повітів із різних регіонів Польщі, Солечніцький район Литви та Земля Берчегаденен із Німеччини.

Цього року у спортивній суперечці взяли участь шість партнерських районів. Змагання проходили в кількох дисциплінах на спортивних об’єктах міста Белхатова, окремо серед чоловіків та жінок. Делегацію Жовківського району очолювала
перший заступник голови райдержадміністрації — Надія Щур. До складу делегації ввійшли: Надія Марцін — начальник відділу організаційно-кадрової роботи райдержадміністрації, Наталія Козаченко — головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства, Орест Цап — начальник відділу архітектури та містобудування, Лука Павлюк — директор районного дитячого центру оздоровлення, відпочинку та туризму «Росинка», Тарас Мотник — інструктор-методист ДЮСШ відділу освіти, Ольга Калиновська — керівник сектору молоді та спорту та головний спеціаліст цього сектору — Андріан Керницький.

Вперта боротьба велась на всіх майданчиках, де змагались спортсмени-аматори. Тарас Мотник  став переможцем у змаганнях з бадмінтону, Орест Цап переміг у дисципліні «жим штанги вагою 40 кг лежачи». Надія Щур була кращою серед жінок у дисципліні «жим штанги вагою 20 кг лежачи» та третьою в метанні мециболу. Ольга Калиновська посіла третє місце у плаванні серед жінок. Переможцем стала команда господарів — представників Белхатовського повіту.

Слід відзначити чудовий стан спортивної інфраструктури міста Белхатова та високий рівень організації заходу. Поряд із змаганнями представники району мали змогу побувати на шахті, де добувають буре вугілля, поспілкуватись із представниками інших команд, обмінятись досвідом роботи в даному напрямку.

Із хорошим настроєм та з хорошими задатками на перемогу   у наступному році повернулась делегація Жовківщини на українську землю.

Ольга КАЛИНОВСЬКА.